Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΓΕΑ - ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2020
Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 19:48

XOROS-GEA.jpg-2

Ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και ο ασταμάτητος χορός κυριάρχησαν για μια φορά ακόμη στον ετήσιο μεγάλο χορό που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 σε αίθουσα της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου, τα οποία επιδεικνύοντας μια θαυμαστή τεχνική αλλά και μια σοβαρότητα στις κινήσεις τους, απέσπασαν το πιο ζεστό και διαρκές χειροκρότημα της βραδιάς.

Ακολούθησαν αντιπροσωπευτικά τμήματα ενηλίκων, τα οποία μέσα από την ιδιαίτερη χορευτική παιδεία που διαθέτουν πιστοποίησαν για μια φορά ακόμη τη σημαντική δουλειά που συντελείται σε καθημερινή βάση στις εκπαιδευτικές δομές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ.

Στη συνέχεια ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κ. Δημοσθένης Καπώνης, μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του Ομίλου για επτά συνεχόμενες δεκαετίες στα πολιτισμικά δρώμενα του Αγρινίου και όχι μόνο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη και διαχρονική προσπάθεια.

Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Λαογραφικού Ομίλου, αλλά και όλων των άλλων παρεμφερών συλλόγων της πόλης, οι όποιοι όλοι μαζί προσφέρουν τα μέγιστα στις λαϊκές μας παραδόσεις και παράλληλα αποτελούν εστίες δημιουργικής ενασχόλησης για τους νέους της.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Ομίλου ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της χώρας μας με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων και κάτω από τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, με τον Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, τον Ιάσωνα Κτενά στο βιολί, τον Ηλία Μαυρίκη στο λαούτο, τον Ανδρέα Παππά στα κρουστά και στο τραγούδι την Μαριάνθη Λιουδάκη.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Δημητρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κα. Μ. Παπαγεωργίου και κ. Β. Φωτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου κ. Ν. Γκρίζης, ο Πρόεδρος της ΓΕΑ κ. Χ. Θετάκης μαζί με μέλη του Δ.Σ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, κ. Δημοσθένης Καπώνης, για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθησαν η βοήθησαν για την επιτυχία της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες - χορευτές του Ομίλου με τις οικογένειες τους, τον Χοροδιδάσκαλο του Ομίλου και συντονιστή της εκδήλωσης κ. Γιώργο Τσελίκα, καθώς και την Χοροδιδάσκαλο κα Ασπασία Κρικώνη.

Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί, τους επιχειρηματίες του Αγρινίου (όπως αυτοί καταγράφηκαν στο επίσημο έντυπο της εκδήλωσης), οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου προκειμένου να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός δώρων που στη συνέχεια υποστήριξε τη λαχειοφόρο αγορά.

Τέλος, ευχαριστεί τα μέλη της ομάδας του Ομίλου κα Μαρίκα Κοντούλη και Αγγελική Κουτσούκη, το προσωπικό της ΓΕΑ, καθώς και τα ΜΜΕ της Πόλης για τη δημοσιοποίηση και την προβολή της εκδήλωσης.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...