°F | °C
invalid location provided
Δύο σημαντικές εξελίξεις για την ενίσχυση ανάπτυξης της χώρας
Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 19:24


 Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων που θα συνδράμουν στην  ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού:
•    την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας της Onex Neorion Shipyards   με τα Ισραηλινά ναυπηγεία της Israel Shipyards Ltd.
Η κοινή ανάπτυξη μεγάλων έργων ναυπηγοεπισκευής και ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κατασκευαστικό μέρος θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στα ελληνικά ναυπηγεία της ΟΝΕΧ Shipyards αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους στρατηγικές συνεργασίες. Υπενθυμίζεται ότι τα Αμερικανικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου έχουν υπογράψει από πέρυσι μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των χωρών.

•    την ΚΥΑ που αφορά τον συμψηφισμό του clawback-rebate με επενδύσεις που θα πραγματοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους τομείς της παραγωγής, της έρευνας και διενέργειας κλινικών μελετών. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παραπάνω διαδικασία που θα αποτελέσει κίνητρο για νέες επενδύσεις, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Φαρμακευτική Επιτροπή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τις συνεχείς παροτρύνσεις της υπό μορφή προτάσεων και άλλων στοχευμένων δράσεων που αναδεικνύουν τις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων για έρευνες στην χώρα μας προς όφελος αφενός της οικονομικής ανάπτυξης και της καταπολέμησης του brain drain και αφετέρου του συστήματος υγείας και του Έλληνα ασθενή.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...