°F | °C
invalid location provided
Άρθρο Νάντιας Γιαννακοπούλου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2020 22:17

Κίνημα Αλλαγής ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟOι Πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας έρχονται να επιβεβαιώσουν και να τονίσουν την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου Κόμματος της Κεντροαριστεράς που θα εκφράσει με επάρκεια και εθνική ευθύνη ένα σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστικό λόγο με σαφήνεια, καθαρότητα, χωρίς αστερίσκους. Ένα κόμμα που θα μιλήσει με όρους μέλλοντος και προοπτικής της χώρας. Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο κομβικό σημείο.

Προσπαθεί να βγει οριστικά από την Κρίση, να βαδίσει δυναμικά τον δρόμο της Ανάπτυξης καιταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα προβλήματαόπως η Τούρκικη προκλητικότητακαι το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό πρόβλημα που αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις. Έχειταυτόχρονα καθυστερήσει ιστορικά να προχωρήσει σε βαθιές τομές στην λειτουργία του Κράτους, στην Παιδεία, στην λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ μπροστά της έχει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Κλιματικής Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την έκφραση αυτής της ανάγκης. Ακόμα και αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να ιδρυθεί και να βαδίσει με ξεκάθαρη φυσιογνωμία, αυτονομία, διεκδίκηση των πιο δυναμικών στρωμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας και των νέων ανθρώπων, δημοκρατική εσωκομματική λειτουργία, συνεχή διαμόρφωση πρωτοποριακών προτάσεων.Σ ́αυτές τις κατευθύνσεις προσπαθούμε να βαδίσουμε, χωρίς να λείπουν ολιγωρίες, λάθη, ανεπάρκειες. Είμαστε όμως ένανέοΚίνημα που διαμορφώνεται και ανανεώνεται διαρκώς που έχει χρέος να τολμά.

Κάθε προσπάθεια να εμφανιστούμε ως μία χρήσιμη , συμπληρωματική δύναμη στασχέδια άλλων θα αποτύχει. Το Κίνημα Αλλαγής δεν το αφορούν ούτε φημολογίες περί ακατανόητων μορατόριουμ με δυνάμεις που σημάδεψαν αρνητικά την πορεία της χώρας, ούτε οι θολές προτάσεις από δυνάμεις λαϊκισμού περί δήθεν προοδευτικών συνεργασιών πλήρους απροσδιοριστίας. Δεν είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, ούτε μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυταπάτες. Δεν μας αφορούν μετωπικές λογικές άνευ περιεχομένου που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δεμφανίστηκε ως διαθέτουσα σχέδιο και οπωσδήποτε έλαβε κάποια περιορισμένα αλλά θετικά μέτρα. Έχει βασικά δημιουργήσει προσδοκίες χωρίς να έχουν φανείτααντίστοιχα αποτελέσματα.Ως εκεί όμως. Της ξέφυγε το Μεταναστευτικό. Οι επενδύσεις μοιάζουν με όραμα που δύσκολα πλησιάζεται. Εμφανίζει μεταρρυθμιστική κόπωση πριν καλά καλά υλοποιηθούν κρίσιμες τομές.Είναι φανερό ότι στο εσωτερικό της υπάρχουν ακραίες απόψεις. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζαλισμένος από την ήτταπου δεν έχει πιστέψει, ενώ επιστρέφει σε μιατακτική που θυμίζει σταλόγια ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, ενώ υποτίθεται ότι κάνει άνοιγμα προς την Σοσιαλδημοκρατία.

Πρόκειται για δήθεν αριστερούς που παριστάνουν τους δήθεν κεντροαριστερούς.Σε αυτές τις συνθήκες το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να προχωρήσει αυτόνομα , με σύγχρονο λόγο, με μεγάλα ΝΑΙ και μεγάλα ΟΧΙ, να καταστήσει σαφές το αναντικατάστατο της παρουσίας και δράσης του. Αυτόκαι θα κάνουμε.