°F | °C
invalid location provided
Ανάπλαση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αγυιάς
Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2020 23:14

AYGENAKHS.jpg-2

 μέσα από συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με στόχο η εμβληματική για την Πάτρα αθλητική εγκατάσταση της Αγυιάς να αποκτήσει «νέα ζωή» και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπόγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας.

Σύμφωνα με αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παράσχει κάθε τεχνική συνδρομή προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μελέτες που αφορούν στην ανάπλαση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων Αγυιάς, δηλαδή του παλαιού κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίσης, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις απαιτούμενες μελέτες για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος», συμπεριλαμβανόμενου του βοηθητικού γυμναστηρίου. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, επισφραγίζοντας μία προετοιμασία που είχε ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, με στόχο να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας ένας σημαντικός χώρος άθλησης και αναψυχής.

«Θέλουμε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στον Πατραϊκό λαό μία πολύτιμη αθλητική εγκατάσταση που δυστυχώς έχει απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Όνειρό μας, η περιοχή της Αγυιάς να μετατραπεί εκ νέου σε χώρο νιότης και ζωής. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης αλλά και της περιοχής του έλους από τον Δήμο Πατρέων, στο πλευρό του οποίου θα σταθούμε αρωγοί για κάθε δράση που προάγει το βιοτικό επίπεδο, θα συμβάλλει στην πλήρη αναβάθμιση ενός σημείου της πόλης με ιδιαίτερη αξία και ομορφιά» δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός, κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής, γιατί ξεκινήσαμε μια συζήτηση το καλοκαίρι, με την ευκαιρία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, η οποία κατέληξε σε αποτελέσματα. Καταφέραμε πολύ σύντομα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωράει σε μια σύμβαση συνεργασίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού, έχοντας τη συνεπικουρία της Διοίκησης του ΠΕΑΚ και την στήριξη των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ. Μια συνεργασία που θα αποδώσει και θα ικανοποιήσει μια μεγάλη ανάγκη πολιτών της Πάτρας και όχι μόνο με την ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγυιάς, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η κολυμβητική δεξαμενή της Αγυιάς. Επίσης συντηρούμε και αποκαθιστούμε και μια σειρά από άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν γεράσει έχουν παραμεληθεί κι έχουν ανάγκη στήριξης. Συνεργαζόμαστε ώστε να τρέξουμ,ε ταχύτερα και να μπορέσουμε να παραδώσουμε τις αθλητικές υποδομές στους πολίτες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...