Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4033
mod_vvisit_counterΧθές2580
mod_vvisit_counterAll5533011
°F | °C
invalid location provided
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για μεταναστευτικό:
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 21:40

MISEL

 «Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε»

Έκκληση για ενότητα στην αντιμετώπιση της επείγουσας ανθρωπιστικής κατάστασης στα Ελληνικά νησιά, ιδίως όσον αφορά στα ασυνόδευτα ανήλικα, απηύθυνε προς τους ευρωβουλευτές όλων των Κρατών Μελών και όλων των κομμάτων, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά την διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 29 Ιανουαρίου, 2020 στις Βρυξέλλες.

«Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε» ανέφερε η Ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει ενωμένη τις μεταναστευτικές ροές ούτε τον Ερντογάν που τις χρησιμοποιεί για να εκβιάζει την Ευρώπη.

Η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στα 5.301 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και ζήτησε να υπάρξει θετική ανταπόκριση από όλα τα Κράτη Μέλη στο αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης να εξυπηρετήσουν 2.500 από αυτά.

«Ειλικρινά, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συμφωνήσει για το πώς να διαχειριστεί 5.000 ασυνόδευτα ανήλικα, τότε δεν ανησυχώ για την ενότητά μας. Ανησυχώ για την αξιοπρέπειά μας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ασημακοπούλου.