Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα128
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033325
°F | °C
invalid location provided
Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 21:17

 συζητά με μαθητές του 5ου Γυμνασίου

FILOZOIKES.jpg-2

          Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου (ΦΙΛ.Ο.Α) στα πλαίσια των ενημερώσεων στα σχολεία της περιοχής μας επισκέφτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020 το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου και συνομίλησε με μαθητές για τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα.

          Η προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους, ένα παιχνίδι ερωτήσεων κι ένα φυλλάδιο ενημερωτικό έδωσαν ερεθίσματα για συζήτηση. Διατυπώθηκαν ερωτήματα όπως: «Πόσο παλιά είναι η σχέση ανθρώπου και ζώου; Τι είδους σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα ζώο συντροφιάς; Έχουν δικαιώματα τα ζώα; Τι δικαιώματα  και υποχρεώσεις  έχουν  οι ιδιοκτήτες  ζώων συντροφιάς; Γιατί κάποιοι τα εγκαταλείπουν; Τι μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα;»

          Οι μαθητές άκουσαν και μίλησαν, σκέφτηκαν και ένιωσαν. Επίσης, είχαν ετοιμάσει δύο όμορφα σκετς για τη σχέση ανθρώπου και σκύλου, στα πλαίσια της θεατρικής  δραστηριότητας του σχολείου, τα οποία θα μείνουν για καιρό στη μνήμη μας! 

          Για τη Φιλοζωική, η επίσκεψη αυτή υπήρξε άλλη μια επιβεβαίωση της άποψης ότι η εκπαίδευση είναι το μέσο για την καλλιέργεια της αξίας της φιλοζωίας και τη δημιουργία μιας υγιούς και ουσιαστικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα, τον άνθρωπο και τη φύση και τελικά τον άνθρωπο και τον ίδιο του τον εαυτό.