°F | °C
invalid location provided
Παραχωρήθηκε η έκταση του Θεάτρου στο Δήμο Λευκάδας
Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 22:00

 

 
Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση


      Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης του κτήματος ΒΚ 134 από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, και ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Θεάτρου Λευκάδας.
Ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς παρέστη στην υπογραφή της ΚΥΑ από τον κ.Βεσυρόπουλο και τον κ. Θεοδωρικάκο και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Λευκάδας από το 2002. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

 

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες που κατέβαλα τους τελευταίους τρεις μήνες απέδωσαν καρπούς. Έπειτα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις, τις επιστολές και την ερώτηση που κατέθεσα, αλλά και την συνέπεια του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου στη δέσμευσή του να δώσει λύση στο πρόβλημα, το κτήμα ΒΚ134 παραχωρήθηκε κατά χρήση για 50 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα στον Δήμο Λευκάδας, κάτι που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο.
Διασφαλίζεται έτσι η χρηματοδότηση των σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπεράτωση του Θεάτρου, η οποία επιτέλους θα επιτρέψει στο νησί μας να έχει έναν χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων αντάξια της ιστορίας και της κουλτούρας του.
Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό προσωπικά και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς που συνέβαλαν στην παραχώρηση για να ολοκληρωθεί το Θέατρο Λευκάδας.»