°F | °C
invalid location provided
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 21:34

pagkosmia.jpg-2

Η 13η  Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2000 ως Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες του κόσμου με κύριο σκοπό να αναδείξει την καλή θέληση και την ευγένεια τόσο σε τοπικό όσο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Με αφορμή τη μέρα αυτή, το επιστημονικό  προσωπικό των Δομών Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,   επισκέφτηκε το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου με σκοπό την ενημέρωση της  λειτουργίας  των Δομών Αστέγων. Έννοιες όπως σεβασμός, ενδιαφέρον, αποδοχή, ακεραιότητα, υπευθυνότητα  και  θάρρος γέμισαν τη σχολική αίθουσα μιας και η καλοσύνη είναι μια πιο γενική έννοια,  ένα φαινόμενο, μια κατάσταση που περιλαμβάνει τις παραπάνω ιδιότητες.
 Το επιστημονικό προσωπικό αναφέρθηκε  στους τρόπους που μπορούν όλοι να βοηθήσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναλύθηκαν έννοιες όπως εθελοντισμός, προσφορά, αλληλεγγύη και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το σχολικό κοινό.  Επιπλέον εστίασε σε έννοιες οι οποίες έχουν σχέση με την αυτοεκτίμηση και την αυτοβελτίωση , μιας και η καλοσύνη ξεκινά από τον εαυτό μας.
Στη συνέχεια μέσω μιας βιωματικής άσκησης με τους μαθητές έγινε κατανοητό το συναίσθημα της αποδοχής αλλά και της απόρριψης σε συγκεκριμένη περίπτωση όπως νιώθει ένα άτομο που βρίσκεται σε καθεστώς αστεγίας.
 Επιπλέον μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν στην ανάγνωση αποφθεγμάτων που είχαν σχέση με την καλοσύνη και δόθηκε ένα μικρό «κομμάτι καρδιάς» να έχουν ως ανάμνηση αυτής της συνάντησης. Έτσι όμορφα έκλεισε μια σχολική προσέγγιση.
             Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια και τους καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου για τη θερμή φιλοξενία, καθώς και τους μαθητές για την άψογη συνεργασία.
    Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Υποέργο 1: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, Υποέργο 2: Υπνωτήριο ανήκουν στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική  Ελλάδα 2014 -2020» με ΟΠΣ 5002126.
«Η καλοσύνη είναι μια γλώσσα με την οποία ο βουβός μπορεί να μιλάει και ο κουφός ν' ακούει»   (Μποβή Π.)

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...