Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟ
Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 19:54

thanasis agapitos.jpg-2

Με τον εκδότη Ψυχάρη

ή με τον περιφερειακό σύμβουλο, Θανάση Αγαπητό

Θυμάστε την επική ατάκα του Ψυχάρη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για τα θαλασσοδάνεια, όταν τον ρώτησαν με τι εγγυήσεις πήρε εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις τράπεζες και απάντησε με «αέρα»; Ε, ο συγκεκριμένος απαλλάχτηκε! Το ίδιο και οι τράπεζες! Άσε που έφεραν και νομοσχέδιο, με το οποίο παραγράφουν τις τυχόν ποινικές ευθύνες των τραπεζών για χορήγηση τέτοιων δανείων, έτσι ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Και ενώ προβαίνουν σε όλα αυτά τα «διαρθρωτικά», βεβαιώνουν και ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εφορία, σε βάρος του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου στην κεντρική Μακεδονία με το σχήμα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Θανάση Αγαπητού, για δυο πανό που τοποθετήθηκαν σε κάποιο σημείο της πόλης των Σερρών.

Η καταγγελία έγινε από το αστυνομικό τμήμα των Σερρών με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη - νάτος πάλι ο Καλλικράτης μπροστά μας - που θα φέρνει εσαεί την υπογραφή του κ. Ραγκούση. Να θυμίσω επίσης την προσπάθεια επιβολής προστίμου πριν από λίγους μήνες, για τους ίδιους λόγους, από τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας (αυτής που συνεργάζεται με τον πρώην χρυσαυγίτη-βουλευτή Κουτσούκη, διορίζοντάς τον μάλιστα πρόεδρο στη δημοτική εταιρεία ύδρευσης της περιοχής), στο Μ.Λ. - ΚΚΕ, που το μπέρδεψε όμως με το ΚΚΕ μ.λ.

Η θεσμική ή η περιβαλλοντική ευαισθησία κάποιων αρχών εξαντλείται, καθώς δείχνουν τα γεγονότα, σε φωνές ενοχλητικές, αφού όλοι, όσοι από τα συστημικά κόμματα κάνουν το ίδιο, μένουν στο απυρόβλητο, όπως και όσοι οργανώνουν πανηγύρια ή διατηρούν μαγαζιά της νύχτας. Είναι για γέλια όλη αυτή η ιστορία, αλλά πώς να γελάσει κανείς, όταν στραγγαλίζουν οικονομικά ανθρώπους και πολιτικές κινήσεις, που προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, να προπαγανδίσουν τις ιδέες τους;

Η οικονομική βία οδηγεί στη λογοκρισία και στο φίμωμα ενοχλητικών φωνών, παρότι φαίνεται ότι η κυριαρχία των κρατούντων είναι αλώβητη. Ή μήπως δεν είναι; Μήπως απλά οι άνθρωποι σαν σωστοί «νοικοκυραίοι» προτιμούν να προλαμβάνουν τα γεγονότα από το να τρέχουν μετά; Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να μην υπάρξει αντίδραση από κάθε φορέα, συλλογικότητα, σωματείο, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε φαινόμενα που προετοιμάζουν βήμα - βήμα τη σύγχρονη δυστοπία μας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...