Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Συνάντηση για τον συντονισμό εκδηλώσεων
Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 21:13

SYNANTHSH-MARIAS.jpg-2

 για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο των επαφών με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη, Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Διοικητήριο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Ο κ. Φίλιας γνωστοποίησε τους άξονες που θα κινηθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρχικός στόχος είναι να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και των εκδηλώσεων που θα γίνουν, δένοντας μάλιστα με τη γη της Ολυμπίας. Επιδιωκόμενος στόχος είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη την έκταση της περιφέρειας με διασπορά στο χώρο και το χρόνο».

Συνεχίζοντας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη επεσήμανε ότι «βασική επιδίωξή είναι οι εκδηλώσεις αυτές να παραμείνουν ως θεσμός ώστε να προσελκύουν επισκέπτες και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εμπλοκή και δραστηριοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα συμβάλει στην διαμόρφωση περιφερειακής συνείδησης, η οποία είναι ζητούμενο για την Περιφερειακή Αρχή. Τέλος, θεωρείται απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή της νεολαίας, εμπλέκοντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, διοργανώνοντας βιωματικές δράσεις με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική και προσβάσιμη στους νέους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Σπύρος Φλώρος, Μαρία Παπαγεωργίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης, Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας υπεύθυνη Πολιτιστικών Σοφία Ανδρίκουλα, καθώς επίσης η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού και το μέλος Ιωάννης Γυφτογιάννης, η Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Ναυπακτίας Ιωάννα Κωστή και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ξηρομέρου Βασίλειος Πολύζος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην Π.Ε Ηλείας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και στην Π.Ε. Αχαΐας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...