Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
‘’Πριν αλέκτωρ λαλήσει, οι μακεδονομάχοι εμφανίστηκαν ολόγυμνοι.
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 19:13

 Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την περικεφαλαία ως φύλλο συκής, αλλά αυτό δεν αρκεί γιατί η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί’’ ανέφερε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος στην έναρξη της ομιλίας του κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στις αιτιάσεις υπουργών της κυβέρνησης που επιχειρούν να ψελλίσουν διάφορα περί προσωπικών απόψεων, ο κ. Βαρεμένος θύμισε τις εικόνες των συλλαλητηρίων με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη τοποθέτηση του επιτρόπου πλέον Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος έχει χαρακτηρίσει σημαντική την συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς θα εργαστεί για να εφαρμοστεί αυτή η καλή συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

‘’Ξεχνάει κανείς ποιος χορός των τεράτων στήθηκε σε αυτή εδώ τη χώρα, ποιο δηλητήριο διχασμού επιχειρήθηκε να διοχετευθεί στις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων και αυτό για λίγους παραπάνω ψήφους’’ αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος και εξέφρασε την άποψη ότι ‘’η Νέα Δημοκρατία ψηφοθήρησε με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το πολιτικό κόστος της υποστήριξης της, αλλά αυτό που μας κράτησε όρθιους και δεν λυγίσαμε μπροστά σε αυτό το χορό των τεράτων είναι η αίσθηση ότι επιτελούσαμε το πατριωτικό μας καθήκον, ότι υπερασπιζόμασταν μια συμφωνία ανοιχτών οριζόντων για την Ελλάδα που κατοχύρωνε με το καλύτερο τρόπο το πατριωτικό συμφέρον. Ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα αποτιμήσει, ίσως τώρα δεν του δόθηκε ο χρόνος, ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με θυσίες, διαχρονικά και ιστορικά, αντίθετα ο ψευτοπατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με οφέλη, είτε πολιτικά είτε οικονομικά.’’

Αναφερόμενος σε θέματα υποδομών και μεταφορών, στα οποία έχει ορισθεί και αρμόδιος τομεάρχης, τόνισε ότι χωρίς να θέλει να χαλάσει το πάρτι μιας παράταξης που βρέθηκε στην εξουσία για δεκαετίες και την στερήθηκε τα τελευταία λίγα χρόνια, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της για τις υποδομές ναι μεν αναγνωρίζει παθογένειες, χωρίς όμως να συνδέει αυτές τις παθογένειες με συγκεκριμένες πρακτικές του παρελθόντος ώστε να υποθέσει κανείς βάσιμα ότι μια αυτοκριτική αυτού του είδους οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα και αλλαγή αυτής της πρακτικής.

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε θετική την πρώτη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή ο οποίος έκανε μια προσπάθεια ρεαλιστικής και μετριοπαθούς προσέγγισης των πραγμάτων προβαίνοντας σε αντίθεση με το παρελθόν όχι σε μια ισοπεδωτική κριτική που αγνοεί ότι σημαντικό επιτέλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα των υποδομών και των μεταφορών. Από την ομιλία του κ. Βαρεμένου δεν έλειψε και η κριτική για θέματα που αφορούν αμιγώς το νομό όπως η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδόκαι ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, τόνισε δε την ανάγκη να ενταχθούν όλα τα έργα σε ένα εθνικό σχεδιασμό με συγκεκριμένους αναπτυξιακούς σκοπούς.

‘’Το κράτος έχει μια συνέχεια, τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό, πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης, παίρνοντας αυτοπεποίθηση από το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ’’ κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...