Σεπ   Οκτώβριος 2019   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα629
mod_vvisit_counterΧθές3770
mod_vvisit_counterAll4839563
°F | °C
invalid location provided
Οι ηλίθιοι και τα ωρολόγια
Σάββατο, 18 Μάιος 2019 22:17

Χρονογράφημα

                                                                                                                                        

Υπάρχουν πολύ καλές μάρκες ρολόγια, ονομαστές, χρόνια δουλεύουν και δεν σταματάνε ποτέ. Υπάρχουν επίσης και οι ηλίθιοι που και αυτοί εργάζονται ακατάπαυστα. Τι κατάλαβαν? Τίποτα απολύτως. Το πολύ πολύ να έπεσαν θύματα των απαισίων εργοδοτών.  Αυτά όμως δεν περνάνε σε μας, κάπου αλλού να τα πεί ο κ. Μητσοτάκης γιατί σε μας δεν πιάνουν, εμείς είμαστε μία κορυφαία συλλογή πανεξύπνων ανθρώπων από της 1ης παρουσίας του Andreas Papandreou και εντεύθεν. Τώρα πραγματοποίησε και την δεύτερη την ουσιαστικότερη. Κάθε σαράντα χρόνια και τσούπ, πάρτον. Όχι σαν τον Ιησού Χριστό που μας έχει γκανιάξει εδώ και 2.000 χρόνια με το σήμερα έρχεται, αύριο έρχεται και μόνον σινιάλα παίρνουμε κάθε μέρα.

Ο Andreas μας ενέπνευσε την μεγάλη ιδέα της ελαφράς ταξιαρχίας όσον αφορά την δουλειά και μας επιβεβαίωσε την στρατιωτική ρήση: Εκ της ξάπλας ουδείς απέθανεν. Σοφά λόγια του λοχία μας και του αείμνηστου Πρωθυπουργού μας. Βγαίνει όμως σήμερα ο κ.  Μητσοτάκης και προσπαθεί να κατεδαφίσει τον μύθο του απολαυστικού σοσιαλισμού μιλώντας για εντονότερη εργασία. Απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό. Όχι και πάλι όχι. Φιλολαϊκό είναι ότι αφορά την αύξηση του μισθού και την μείωση του χρόνου εργασίας. Μέχρι καταργήσεώς της. Ο Ελληνικός λαός οραματίζεται από της γεννήσεώς του το χειμερινό Gstaad και το καλοκαιρινό Bali. Καμμία έκπτωση στις αξίες των επιθυμιών του λαού. Καταδύσεις και σκί. Ό,τι θέλει ο κυρίαρχος λαός.

Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να θεμελίωσαν την λογική σκέψη και την φιλοσοφία, όμως οι Νεοέλληνες την εκαλώπισαν και έδωσαν ένα νέο νόημα απομακρύνοντας τον σωματικό κάματο και κυρίως τον πνευματικό. Συνδέσαμε, όπως και η όμορος χώρα της Αλβανίας, τον πνευματικό μας οισοφάγο  απ ευθείας με το παχύ μας έντερο και το απεφθυσμένο.  Κρεβάτι, τραπέζι, WC και πάλι κρεβάτι. Ο γύρος του κόσμου σε τριάντα δευτερόλεπτα εντός οκτώ μέτρων και είκοσι εκατοστών. Ευφυία πέραν πάσης καπιταλιστικής θεωρίας. Το απόλυτον του γοητευτικού Μαρξισμού.

Δεν πρόκειται οι γενναίοι Έλληνες να δεχτούν αύξηση χρόνου και έντασης στην εργασία τους κι ας μείνουμε στην Έλλάδα μόνον η τρίτη και η τέταρτη ηλικία. Αν επεκταθεί το προσδόκιμο της ζωής ενδέχεται να μείνει και η τέταρτη και η πέμπτη. Με μπροστάρηδες τους εκπαιδευτικούς  θα διεκδικήσουν και οι άλλοι εργαζόμενοι και μη  του Δημοσίου διπλασιασμό των αργιών Πάσχα και Χριστουγέννων ως και τον τριπλασιασμό των θερινών διακοπών. Έτσι θα πλησιάσουν περισσότερο τα Χριστούγεννα με τα καλοκαιρινά μπάνια και τις απέραντες χρυσές αμμουδιές.

Η λέξη εργασία από μόνη της, με βάση τα οράματα του Andreas Papandreou, θα πρέπει να ενταχθεί στις βωμολοχίες και να απαγορευθεί εντελώς από έναν ευσταλή υπουργό το άγαλμα του οποίου θα τοποθετηθεί δίπλα σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πριν την είσοδο στα Δημοτικά ουρητήρια.

Ο Έλλην ξέρει καλά το συμφέρον του. Αύξηση μισθού του εγγονού που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους απογόνους του Κάρολου Μάρξ στην Νυρεμβέργη στο τμήμα συναρμολογήσεως των οχημάτων Mercedes Benz. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε άμυαλοι της Νέας Δημοκρατίας, διότι ναι, είμαστε Μαρξιστές, είμαστε Φιλογερμανοί μέχρι τις αμυγδαλές. Μέχρις εκεί τον ρουφάμε!! Τον Μάρξ..

Φοίβος Ιωσήφ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...