Απρ   Μάιος 2020   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3106
mod_vvisit_counterΧθές2812
mod_vvisit_counterAll5782633
°F | °C
invalid location provided
Πρόσληψη και αρραβώνας μαζί
Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 16:34

Χρονογράφημα

                                                                                                            

Κέρδος χρόνου, σύμπτυξη υποχρεώσεων, περάτωση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με έναν σμπάρο πέντε τρυγόνια, ολόκληρο κοπάδι. Προσλαμβάνετε στην επιχείρησή σας, που με αίμα καταφέρατε να στήσετε, έναν υπάλληλο της αρεσκείας σας ελευθέρα βουλήσει. Ωραία, μέχρις εδώ απολαμβάνετε την χαρά της ελεύθερης επιχειρηματικότητας. Αν τώρα ο συγκεκριμένος μισθωτός σας δεν είναι πλέον κατάλληλος  και χρήσιμος για το μαγαζί σας η ελευθέρα βούληση πάει έναν απογευματινό περίπατο εις τόπον χλοερόν. Θα τον απολύσετε, θα τον αποζημιώσετε (εσείς  αν δεν πάτε καλά στην δουλειά σας δεν θα σας αποζημιώσει κανένας) και εκείνος θα πάρει την άγουσα προς το Δικαστικό μέγαρο. Εκεί θα δηλώσει πως κακώς τον απολύσατε και θα ορισθεί δικάσιμος μετά δύο, τρία ή και πέντε χρόνια. Αν αποδειχθεί ότι ο πρώην μισθωτός ήταν χρήσιμος στην επιχείρηση και πως εσείς δεν ξέρετε καλά αν ήταν ή δεν ήταν, την βάψατε την πλερέζα κατάμαυρη από πυκνό τούλι. Έτσι αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ξέρει καλλίτερα τις ανάγκες του εστιατορίου σας. Γνωρίζει ο κ. Πρόεδρος καλλίτερα τον Τσελεμεντέ από εσάς που διοικείτε την επιχείρηση εστίασης .

Η απόφαση μπορεί να βγεί και μετά πέντε ή εξ χρόνια. Ο πρώην εργαζόμενος σας τότε θα επιστρέψει χαρωπά στο μαγαζί και εσείς θα του καταβάλετε όλους τους μισθούς των έξ χρόνων προστεθέντων εννοείτε των νομίμων δώρων, ασφαλίστρων και συναφών αμοιβών. Αν τώρα δεν έχετε σε μετρητά το μεγάλο αυτό ποσό, υπάρχει πιθανότητα ο υπάλληλος να καταδεχθεί να σας πάρει το σπίτι, το χωράφι ή τις βέρες σας. Την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος χωρίς να επηρεασθεί από εξωγενείς κομματικούς παράγοντες. Γι αυτό θα είναι σκόπιμο ο κάθε μαγαζάτορας να έχει κάποιο ακίνητο για να βγεί ασπροπρόσωπος στον προ εξαετίας υπάλληλό του. Οι απολυμένοι και δικαιωθέντες υπάλληλοι μπορεί να κάνουν πέτρα την καρδιά και να δεχτούν το εξοχικό, η το ρετιρέ που πήρατε προίκα, όλα θα εξαρτώνται από την διάθεση των απολυθέντων, έχω ακούσει πως είναι καλοί άνθρωποι. Τώρα, αν θελήσει να πάρει ο δικαιωμένος και το αυτοκίνητό σας, δώστε το, μην φανείτε τσιφούτηδες, η καλωσύνη αμοίβεται στους ουρανούς. Με φτεράκια στους ώμους.

Με τον καινούριο νόμο εμπεδώνεται πλέον το πλήρες νόημα της Δημοκρατίας του Κλεισθένη και του Ιωσήφ Στάλιν. Τελειώνει  μια για πάντα η εκμετάλλευση των μισθωτών και αρχίζει η εκμετάλλευση των εργοδοτών. Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου αναρωτιέται κανείς ποιος καταστηματάρχης θα προσλάβει έστω και έναν υπάλληλο και ποιο θα είναι το ανώτατο όριο της ανεργίας. Το όριο μπορεί να αγγίξει και τον ουρανό, αλλά αυτό είναι υπόθεση της αστρονομίας και όχι της οικονομίας, ας ασχοληθεί με το θέμα το αστεροσκοπείο Αθηνών.

Γι αυτό σας λέω, όταν προσλαμβάνετε υπάλληλο ας έχετε και τις βέρες του αρραβώνα έτοιμες. Ο γάμος θα τελεσθεί πολιτικός ή Θρησκευτικός με συναπόφαση των νεονύμφων.  Άντε, και με καλούς απογόνους!

Φοίβος Ιωσήφ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...