Ιούλ   Αύγουστος 2019   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα353
mod_vvisit_counterΧθές4057
mod_vvisit_counterAll4613261
°F | °C
invalid location provided
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 21:50

«Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη για τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα; Να καταργηθούν; Να μεταφερθούν αλλού; Και πού να πάνε;». Το ερώτημα έθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος παίρνοντας τον λόγο στην οBAREMENOS.jpg-2λομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η τεχνολογία», συνέχισε, «και τα έργα υποδομής άλλαξαν την Ελλάδα. Το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο απέχουν πλέον κάποια λεπτά από την Πάτρα, ενώ τη Ναύπακτο τη χωρίζει από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου μόνο μία γέφυρα. Σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν συνέργειες και απονομή τίτλων σπουδών από ιδρύματα, που το ένα μπορεί να βρίσκεται στη μια άκρη της ηπείρου και το άλλο στην άλλη. Επιπλέον, οι σχολές πρέπει να είναι ενταγμένες στις ανάγκες της κάθε περιοχής και να αποτελούν κύτταρα πνευματικής και πολιτιστικής ζωής, μια απαραίτητη και ζωογόνα ‘’υγρασία’’ - αντίδοτο στην ξηρασία της κρίσης που έπληξε την περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, εγώ», είπε ο κ. Βαρεμένος, «επεδίωξα την εμπλοκή του Πανεπιστημίου Πατρών στη δημιουργία του Μουσείου Καπνού και σε άλλα εγχειρήματα που θα έφερναν σε απόλυτη συνάφεια την ακαδημαϊκή με την κοινωνική ζωή».

«Η συναίνεση», κατέληξε, «είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφεύγεται ένα διαρκές ‘’ράβε - ξήλωνε’’, αλλά προϋπόθεση του διαλόγου είναι όλοι να λένε τις προτάσεις τους και όχι να τις κρύβουν όπως η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να τις παρουσιάζει ξαφνικά υπό τη μορφή ‘’Σχεδίων Αθηνά’’, όπως συνέβη στο παρελθόν».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...