Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα295
mod_vvisit_counterΧθές1621
mod_vvisit_counterAll5766781
°F | °C
invalid location provided
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Κυριακή, 07 Απρίλιος 2019 12:36

BIOLOGIKOS.jpg-2

 ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Τις εγκαταστάσεις επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου στα Καλύβια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουσυνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Β. Καρακώστα και τον Αντιπρόεδρο Μ. Σκορδόπουλο.  

 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία του έργου το οποίο θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού: “Εδώ, υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης των Δημοτικών Ενοτήτων θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.Πρόκειται για την επέκταση των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτωντου Δήμου Αγρινίου, ένασπουδαίο έργο για την καθημερινότητα των Αγρινιωτών. Η μονάδα σήμερα έχει δυναμικότητα ισοδύναμου πληθυσμού 60.000 κατοίκων και η επέκταση θα αυξήσει την δυναμικότητα κατά 30.000 κατοίκους. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας και την κατασκευή νέας γραμμής αφυδάτωσης της ιλύος καθώς επίσης και την συμπλήρωση του συστήματος απολύμανσης των εκροών.Οι εγκαταστάσεις αποτελούν μια σύγχρονη μονάδα που ενσωματώνει τις νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της επεξεργασίας των λυμάτων και παραδίδεται ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αρκετά νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Με την ολοκλήρωση του έργου επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Αγρινίου και αντιμετωπίζονται καθημερινά προβλήματαπου αφορούν την ποιότητα ζωής, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος».