Αύγ   Σεπτέμβριος 2019   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα742
mod_vvisit_counterΧθές3489
mod_vvisit_counterAll4722583
°F | °C
invalid location provided
Η «Διέξοδος»
Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019 19:44

 

DIEJODOS.jpg-2

ανοίγει την αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2019

με την έκθεση του Θόδωρου Παπαγιάννη

«ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ / ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πορεία προς την Ελευθερία »

Με μια  μεγάλη και άκρως εντυπωσιακή έκθεση που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος»  ξεκινούν και φέτος οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ στο Μεσολόγγι.

Η έκθεση περιλαμβάνει δεκάδες ξύλινα γλυπτά τοτεμικών μορφών σε υπερφυσικές διαστάσεις, φτιαγμένα από τα αποκαΐδια της πυρπόλησης του Πολυτεχνείου του 1995 καθώς και εκατοντάδες μικρά κεραμικά (τερακότες) προσώπων που πραγματοποιούν την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Έργα με ιδιαίτερο συμβολισμό που πηγάζει από τον Μεγάλο Χαλασμό του Μεσολογγίου και τα συντρίμμια του Πολυτεχνείου. Έργα φτιαγμένα με πόνο ψυχής από τα χέρια του μεγάλου γλύπτη και ομότιμου καθηγητή της Σχολής καλών Τεχνών της Αθήνας Θεόδωρου Παπαγιάννη που πονάει για τον τόπο του. Έργα ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη που μη μπορώντας να ζήσει ανάμεσα σε αδιάφορους ανθρώπους, σε εμπρηστές και οικοπεδοφάγους, δημιουργεί την δική του αντίδραση απέναντι σ΄ένα έθνος που μοιάζει υπνωτισμένο ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό της εκθέσεως συμπληρώνει η ζωγράφος Σύνη Παπαγιάννη χρωματίζοντας το τοπίο του Μεσολογγίου με εξαιρετικούς και ιδιαίτερης τεχνοτροπίας πίνακές της.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα γίνουν  το Σάββατο  6 Απριλίου 2019  στις 8 το βράδυ  στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου της «Διεξόδου», ενώ στον ίδιο χώρο, κατά τα ειωθότα,   θα γίνει από τον Δήμαρχο της ιερής Πόλης και η κήρυξη των  15θήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 193η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610)

Αυλαία των Γιορτών Εξόδου από την «Διέξοδο»

με την έκθεση του Θόδωρου Παπαγιάννη

«ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ / ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πορεία προς την Ελευθερία»

Μια έκθεση γλυπτών του που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος»  ξεκινούν στο Μεσολόγγι  οι φετινές ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ.

 Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα γίνουν  το Σάββατο  25 Μαρτίου 2017  στις 8 το βράδυ στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου της «Διεξόδου», ενώ στον ίδιο χώρο, κατά τα ειωθότα, ο  Δήμαρχος της Ιερής Πόλης  Νίκος Καραπάνος  θα κηρύξει την έναρξη των  15θήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 191η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η έκθεση περιλαμβάνει εντυπωσιακά οικιστικά και ταφικά ευρήματα αλλά και ευρήματα βυζαντινών μνημείωνπροερχόμενα από τις ανασκαφές για την κατασκευή της Ιόνιας οδού που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.

Μια έκθεση μοναδικών αντικειμένων από τα προϊστορικά μέχρι τα βυζαντινά χρόνια που μαρτυρούν και αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή, τη θρησκεία, τον πλούτο, και το μεγαλείο της μακράς ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας.

Τελετουργικά σκεύη, αφιερώματα, κοσμήματα, νομίσματα, τμήματα τοιχογραφιών, οικιακά σκεύη και είδη καθημερινής χρήσης είναι μερικά από τα επτακόσια εκθέματα των «θησαυρών» που προέκυψαν από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Μακύνειας, Κλόκοβας, Γαβρολίμνης Καλυδώνας, Αλίκυρνας, Σταμνάς, Στάνου, Αμφιλοχίας, Ανοιξιάτικου κ.λ.π του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τα οποία θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν οι επισκέπτες μέχρι τις 5 Ιουνίου που θα διαρκέσει η έκθεση.

Η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...