Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα645
mod_vvisit_counterΧθές986
mod_vvisit_counterAll4254920
°F | °C
invalid location provided
ΠΕΔ ΔΕ για τα Ταμειακά Διαθέσιμα
Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 22:32

Κατά την Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας στις 14.2.2019,

συζητήθηκε το θέμα της Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, περί μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α., στον λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά από Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε   με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, μεταξύ του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εσωτερικών, των Προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ και των αντίστοιχων αντιπροσωπειών τους, αποφασίσθηκε η παράταση της έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης αυτής, μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας, μετά και από την ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

-       Εκτιμά ότι, εφόσον η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για την εφαρμογή της Υπουργικής αυτής Απόφασης.

-       Συντάσσεται με την άποψη της Κ.Ε.ΔΕ., για προσφυγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας   και οριστική απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης.

Μειοψήφισαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα οποία κατέθεσαν στο σώμα ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος, την οποία και υποστήριξαν.