Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Λάνθιμος, Τσιτσιπάς, Αντετοκούμπο:
Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 19:40

 

 Οι νέοι πρέσβεις της Ελλάδας στον κόσμο

 
 
ellines kosmos
 

Κάποτε οι διασημότεροι Έλληνες ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Αλέξης Ζορμπάς (έστω και στο πρόσωπο του Άντονι Κουίν), ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Ήταν εκπρόσωποι μιας Ελλάδας που -την εποχή εκείνη, πριν μερικές δεκαετίες- προσπαθούσε να ανατάξει την οικονομία και τα συντρίμμια της.

Μετά από αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπήρχαν «λαμπεροί» Έλληνες που θα προκαλούσαν μαζικά το διεθνές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ξαφνικά τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κρίση και τη μιζέρια ξεχώρισαν τουλάχιστον τρία πρόσωπα, το καθένα από τα οποία μπορεί να αποτελέσει

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος με την συνεχή του πρόοδο και τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ που φέρνει η νέα του ταινία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον ημιτελικό του Australian Open απέναντι στον Ναδάλ είναι προφανές ότι θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα από τους κορυφαίους του παγκοσμίου τένις.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί για πορεία απογείωσης στο NBA και όλοι προβλέπουν ότι θα αφήσει ιστορία ως ένα από τους καλύτερους, διασημότερους και πλουσιότερους παίκτες αυτού του… μαγικού κόσμου.

Είναι σαφές ότι και στις τρεις αυτές περιπτώσεις υπήρξε ταλέντο, σκληρή δουλειά και η… έξωθεν βοήθεια. Παράλληλα όμως οι βάσεις μπήκαν εδώ στην Ελλάδα. Και ακόμη σημαντικότερο και οι τρεις επικαλούνται με υπερηφάνεια την ελληνική τους καταγωγή.

Έλληνες πρώτης γενιάς, Έλληνες διάσημοι, Έλληνες πρότυπα, τους οποίους τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος τον οποίο έχουν φροντίσει πολλοί να δυσφημίσουν και να εκθέσουν, τα τελευταία χρόνια.

Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα τους φθονήσει και δεν θα τους πληγώσει.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...