Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
11o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 22:06

 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΑ

GEA XOROI

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Το σεμινάριο αυτό, εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων δράσεων-παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ σχετικά με την εκμάθηση και εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών.


Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι μέχρι τώρα αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του.


Άλλωστε, το γεγονός της διαχρονικής του ανάπτυξης σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για την μελλοντική του πορεία και εξέλιξη.


Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ και μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές και χορεύτριες από όλη την χώρα.


Για φέτος και σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) Χοροί και Τραγούδια των Σαρακατσαναίων από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με εισηγητή τον Βασίλη Σερμπέζη. .
Β) Χοροί και Τραγούδια από την Χίο, με εισηγητή τον κ. Σίμο Καραολάνη. .
Και στις δύο ενότητες του σεμιναρίου θα συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη πλαισιωμένη από τον κ. Βασίλη Σερμπέζη στο τραγούδι και τον κ. Πέτρο Μήτσου στην τσαμπούνα.


Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 17 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης με την συμμετοχή του μουσικού σχήματος που θα λάβει μέρος στο σεμινάριο.


Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου - Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ 6977285049

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...