Σεπ   Οκτώβριος 2019   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα930
mod_vvisit_counterΧθές3770
mod_vvisit_counterAll4839864
°F | °C
invalid location provided
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 21:54

PAPASTRATIO.jpg-2

Ολοκληρώθηκανστο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Οικογένεια Παπαστράτου. Νωρίς το πρωί, παρουσία πολλών φίλων της οικογένειας, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών ΑφώνΠαπαστράτου. Ακολούθησε δεξίωση του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου στο Δημαρχείο Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις ομιλίες στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου.     

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον κ. ΦιλίπΠολί, εγγονό του Τάσου Παπαστράτου, για την παρουσία του στις εκδηλώσεις και ανέφερε μεταξύ άλλων : «….Σήμερα, είμαστε όλοι εδώ για να δικαιώσουμε τη μνήμη. Να υποκλιθούμε σε σύμβολα μεγάλων Aξιών. Να τιμήσουμε ανθρώπους με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε εποχές μεγάλων στερήσεων, οι αδερφοί Παπαστρατου, συνέβαλλαν στην προσπάθεια του Ελληνικού Έθνους να ορθοποδήσει και δίδαξαν την προσφορά στην Πατρίδα, τον Άνθρωπο, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Οι δρόμοι του σήμερα, στο σύγχρονο Αγρίνιο, διασταυρώνονται με τα έργα του χθες.Έργα σπουδαία, αρχιτεκτονικοί θησαυροί, δεσπόζουν στην πόλη και διατηρούν ισχυρή και αναλλοίωτη την παρουσία τους στο χρόνο. Έργα αρχοντικά και μεγαλόπρεπα, όπως ακριβώς και οι δωρητές τους.Το έργο της Οικογένειας Παπαστράτουγίνεται ιερή παρακαταθήκη Aξιών και Iδανικών για τα παιδιά μας.Σήμερα εκπληρώνω ένα προσωπικό χρέος στην πόλη. Να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη. Να μην ξεχάσουμε πόσο υπερήφανοι είμαστε για τους μέγιστους ευεργέτες μας.Να τιμούμε την κληρονομιά τους.Και όλοι μαζί να υποσχεθούμε , η ευεργεσία των Αδερφών Παπαστράτου, να έχει πάντα ευγνώμονες αποδέκτες».

Ακολούθησε η ομιλία του Κωνσταντίνου Κονταξή, επίκουρου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: “Μνήμη ΑφώνΠαπαστράτου”. Ο κ. Κονταξής ανέφερε μεταξύ άλλων : “…Οι φιλάνθρωπες πράξεις τους, ταυτισμένες με τον πόνο του άλλου, την συντροφιά, την ενθάρρυνση και την παρηγοριά του, παραπέμπουν στο λόγο του άγγλου ποιητή Σέλλευ, ότι, όπου υπάρχει δωρεά , θα επισκέπτεται τον άνθρωπο ο Θεός».

Η Μαρία Αγγέλη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας, Φιλόλογος αναφέρθηκε στην ομιλία στις “Οι Δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου” στο Αγρίνιο» τονίζοντας: “…..Οι μεγάλοι καπνέμποροι και καπνοβιομήχανοι αδελφοί Παπαστράτου: Επαμεινώνδας,Ιωάννης,Σωτήριος και Ευάγγελος αλλά και οι απόγονοί τους όπως ο Αναστάσιος (Τάσος) Παπαστράτος είχαν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με το Αγρίνιο. Γι’ αυτό το λόγο έδειξαν εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον για τη γενέτειρά τους. Οι μεγάλες δωρεές τους αποτελούν τα υλικά τεκμήρια αυτού του μεγάλου ενδιαφέροντος…”.

Στην δωρεά της Οικογένειας Παπαστράτου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Χρήστος Θετάκης ο οποίος και εξέφρασε τις ευχαριστίες σύσσωμης της Εταιρίας προς την οικογένεια.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...