Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1653
mod_vvisit_counterΧθές4277
mod_vvisit_counterAll4063394
°F | °C
invalid location provided
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 23:07

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΑ 150 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

     

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Αμφιλοχία με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο για τα 150 έτη από την ανέγερση του καθεδρικού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας.

Το συνέδριο διήρκησε τρις μέρες, Παρασκευή- Κυριακή και στις συνεδρίες του σπουδαίοι εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίου, ιερείς, θεολόγοι και ειδικοί παρουσίασαν σημαντικές εισηγήσεις για τον Άγιο Αθανάσιο, ιερούς τόπους από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας, αλλά και θέματα θεολογικά, πνευματικά και λαογραφικά.

Από τις εισηγήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου ξεχώρισαν του π. Γεωργίου Δράγα, που ταξίδευσε στην Αμφιλοχία από τη Βοστώνη, του Νίκου Τέλωνα για τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου, του καθηγητή Σταύρου Μαμαλούκου, σχετικά με τη ναοδομία του 19ου αιώνα στη Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, της καθηγήτριας Ιωάννας Στουφή, σχετικά με τις τοιχογραφίες του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αμβρακιά, του Γιάννη Καρυδά, που παρουσίασε την αρχιτεκτονική αποτύπωση του εορτάζοντος ιερού ναού Αγίου Αθανασίου, του εφημέριου του ναού π. Οδυσσέα Κυρόσημου, με άγνωστες λεπτομέρειες για τον κτήτορα του ναού π.Νικολάου Δημητρίου και του αγιογράφου των δεσποτικών εικόνων Κερκυραίου Χαρ. Παχή, του Μιχαήλ Παντούλα για το λόγο του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και άλλες, λαογραφικού περιεχομένου, με του ιερούς τόπους και τοπικούς αγίους της ευρύτερης περιοχής της Ακαρνανίας.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο του προαναφερθέντος εορτασμού και ακολούθησαν εξαιρετικές εισηγήσεις θεολογικού περιεχομένου. σχετικές με τον Άγιο Αθανάσιο και την προσφορά του στην Ορθόδοξη Πνευματικότητα.

Τέλος, πρέπει να τονισθεί η παρουσία και η σημαντική παρέμβαση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά, καθώς και το γεγονός πως ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμησης, παρακολούθησε σχεδόν όλες τις εισηγήσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον, απόδειξη του ενδιαφέροντός του για την εκκλησιαστική πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου της Αμφιλοχίας.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...