°F | °C
invalid location provided
«Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη»
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 17:59

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο τιμώντας και φέτος την 14η Σεπτεμβρίου του 1944, ημέρα της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον ΕΛΑΣ, καθώς και της λειτουργίας, αμέσως μετά, του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμ

SOCIAL.jpg-2

βουλίου, πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο: «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη». Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, στον κήπο της Tράπεζας της Ελλάδας από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Την πρώτη μέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», σε σκηνοθεσία: Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.

Από τις14 έως 19 Σεπτεμβρίου θα εκτεθεί στο χώρο του κήπου, ένα συνοπτικό χρονικό της κατοχικής περιόδου, καθώς και του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, που επιμελήθηκε ο Λ. Τηλιγάδας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε απόγευμα από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Τέλος στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση με θέμα «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη» με κεντρικούς εισηγητές, το Δημήτρη Παπαχρήστο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, μέλη του «Εθνικού Συμβουλίου της Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας από την Ελλάδα».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...