Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2074
mod_vvisit_counterΧθές4178
mod_vvisit_counterAll4261513
°F | °C
invalid location provided
Θεσμός Μαθητείας Παναιτωλικός
Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 20:36

Αγρίνιο, 8/5/2018                 
           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            Αρ. Πρωτ. :  544
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                    
     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ    
               ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
           Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                  2ο ΕΠΑ. Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    Διεύθυνση:  Εθνικού Σταδίου  3  
Τ.Κ. :            30100  ΑΓΡΙΝΙΟ
    Τηλ.-fax.: 2641 0 49642 (Διευθυντής)
Κινητό    6942556483 (Διευθυντής)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .g

rΘέμα: « Θεσμός Μαθητείας»Κύριε Κωστούλα,
Με αφορμή το υπ. αριθμ. 65092/24-4-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε για να δεσμεύσετε θέσεις, εάν έχετε τη δυνατότητα, προκειμένου να στηριχθεί ένας νέος θεσμός ουσιαστικός για την επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Σας υπενθυμίζουμε  ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-19 το οποίο θα περιλαμβάνει δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ενός (1) σχολικού έτους.
Αναλυτικότερα εμπεριέχει:
1)    «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
2)    «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας»  διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.
Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές και η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα.
Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα εάν έχετε τη δυνατότητα να απασχολήσετε απόφοιτο ή αποφοίτους  του σχολείου μας των παρακάτω ειδικοτήτων:
•    Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
•    Βοηθός Νοσηλευτή
•    Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
•    Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
•    Αισθητικής Τέχνης
•    Κομμωτικής Τέχνης
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας για περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.
Με εκτίμηση
                                                                                                                   Ο  Δ/ντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου                  ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ       ΠΕ09