Νοέ   Δεκέμβριος 2018   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα82
mod_vvisit_counterΧθές4071
mod_vvisit_counterAll3747554
°F | °C
invalid location provided
Στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 18:34

 Απόστολο Κατσιφάρα παρουσιάστηκε η μελέτη

MELETH

για την οδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Η μελέτη που αφορά την οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι από τον Χρήστο Ράδο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας RACE, που εκπόνησε την μελέτη και την προσέφερε ως δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο, θέλοντας, ο μελετητής να προσφέρει στην γενέτειρά του.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε τον κ. Ράδο και τους συνεργάτες του για την σημαντική επιστημονική προετοιμασία που έκαναν.

Τόνισε επίσης, πως η οδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, που μάλιστα συνδυάζεται με την πρόθεση του Δήμου να αναπτύξει Βιοτεχνικό Πάρκο στην περιοχή, θα ολοκληρώσει ένα αναπτυξιακό έργο που χρόνια περίμεναν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Η μελέτη έχει ήδη παραδοθεί στο υπουργείο Υποδομών, ενώ έχει παρουσιαστεί και στο Δήμο Αγρινίου.

Απομένει, η εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η διαδικασία διαβούλευσης με το τοπικό Επιμελητήριο.

Εφόσον οι διαδικασίες ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Τι προβλέπει η μελέτη

Η συνδετήρια οδός μήκους 13,4χλμ θα ξεκινά από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγγελοκάστρου, θα διαθέτει ένα ακόμα Α/Κ στην περιοχή ΒΙΟΠΑ Αγρινίου και θα καταλήγει στην συνοικία Δοκίμι, στο Αγρίνιο. Μάλιστα σύμφωνα με την μελέτη σε επόμενο στάδιο μπορεί να υπάρξει οδική σύνδεση με Καρπενήσι και Λαμία.

Η προτεινόμενη λύση εκτιμάται ότι θα μειώσει δραστικά το χρόνο μετακίνησης από το Αγρίνιο στην Ιόνια Οδό σε μόλις 6 λεπτά από 20 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης, τα οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία θα αποσβέσουν την επένδυση κατασκευής του έργου (συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης απαλλοτριώσεων) μέσα σε 7 έτη από την λειτουργία του.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου έχει εκτιμηθεί στα 77 εκατ. Ευρώ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...