Φεβ   Μάρτιος 2019   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1673
mod_vvisit_counterΧθές4277
mod_vvisit_counterAll4063414
°F | °C
invalid location provided
Διεργασίες και παραιτήσεις
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 20:42

 στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στις εκλογές

 
Στη φωτό ο Σταύρος Καραγκούνης (αριστερά), ο Γρηγόρης Θεοδωράκης (μέσον) και ο Παυσανίας Παπαγεωργίου (δεξιά).
 
          Mπορεί να απομένει εύλογο χρονικό διάστημα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών αλλά αποτελεί κοινό μυστικό πως οι κομματικοί μηχανισμοί «ζεσταίνουν τις μηχανές τους».  Κυβέρνηση και κόμματα έχουν κάθε λόγο να διατηρούν σε υψηλό βαθμό την ετοιμότητα τους.
     Παρομοίως και τα πρόσωπα. Οι πολιτευόμενοι του 2015 αλλά  και οι υποψήφιοι για… υποψηφιότητα το 2019 οφείλουν να είναι πάντα σε εγρήγορση. Έτσι είναι η πολιτική… Για μια κατηγορία εξ’ αυτών ωστόσο η παρούσα χρονική συγκυρία είναι κομβική. Κομβική γιατί εάν επιθυμούν να διεκδικήσουν  τη βουλευτική έδρα  οφείλουν να παραδώσουν την κυβερνητική τους θέση.......
 

 

Εξηγούμαστε: Ο νόμος προβλέπει πως γραμματείς υπουργείων και άλλοι κατέχοντες συγκεκριμένων κυβερνητικών θέσεων είναι υποχρεωμένοι  να παραιτηθούν 18 μήνες πριν την (προβλεπόμενη όχι την… έκτακτη) ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι συνταγματικά  κατοχυρωμένη η συμμετοχή τους στη λίστα των προσεχών βουλευτικών εκλογών.
       Καθώς λοιπόν το κόμμα που κυβερνά είναι (πρωτίστως…) ο ΣΥΡΙΖΑ  οι σχετικές διεργασίες (των παραιτήσεων) συζητήθηκαν διεξοδικά   στους παροικούντες εν τη κομματική Ιερουσαλήμ της Αιτωλοακαρνανίας. Έστρεψαν το βλέμμα τους λοιπόν στις κινήσεις των προσώπων που φέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι πολιτευτές και έβγαλαν κάποια συμπεράσματα.
       Το ενδιαφέρον προκάλεσε η απόφαση του Σταύρου Καραγκούνη να παραιτηθεί από διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Το όνομα του Σταυρου Καραγκούνη διακινείται ευρέως ως πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς να εκτιμούν ως ιδιαίτερα θετική μια σχετική εξέλιξη. Το πρόσημο της παρουσίας Καραγκούνη στο Νομό είναι θετικό και αναγνωρίζεται η συμβολή του στο να «τρέξουν» πολλά ζητήματα στον τομέα των υποδομών. Τα εύσημα άλλωστε του έχουν απευθύνει και πρόσωπα  που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ όπως η δημοτική αρχή Αγρινίου που βρήκε στο πρόσωπο του έναν σημαντικό σύμμαχο για στο ζήτημα της σύνδεσης της πόλης με την Ιόνια Οδό.
            Αντιστοίχως δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως δεν παραιτήθηκε από τη θέση του  ο  υποψήφιος βουλευτής του 2015  και Γενικός Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου. Όπως άλλωστε ανέφερε πρόσφατα το agrinionews.gr  το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται ευρέως στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Παυσανία Παπαγεωργίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου θεωρείται μια ιδανική υποψηφιότητα που διαθέτει την απαραίτητη συγκρότηση και πληροί τα κριτήρια να συστρατεύσει ευρύτερες κεντροαριστερές δυνάμεις.  Ο ίδιος πάντως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.
     Ούτε όμως ο μεσολογγίτης Γρηγόρης Θεοδωράκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
       Καραγκούνης, Παπαγεωργίου και Θεοδωράκης είναι πρόσωπα της νέας γενιάς  με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και καλή χημεία μεταξύ τους. Ίσως αυτό να έχει τη σημασία του.
      Στη φωτό ο Σταύρος Καραγκούνης (αριστερά), ο Γρηγόρης Θεοδωράκης (μέσον) και ο Παυσανίας Παπαγεωργίου (δεξιά). Η Κουμουνδούρου τους θέλει στην εμπροσθοφυλακή από διαφορετικά μετερίζια 
         Βέβαια υπάρχουν και   άλλα κυβερνητικά στελέχη από την Αιτωλοακαρνανία τα ονόματα των οποίων διακινούνται για υποψηφιότητες είτε με το βλέμμα στην Αυτοδιοίκηση είτε  στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ξέρουμε εάν παραιτήθηκαν ή όχι. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Αγρινιώτης Μίλτος Ζαμπάρας παραμένει υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ  ενώ η εξ Αμφιλοχίας ορμώμενη  Ηρώ Ζαβογιάννη, υποψήφια βουλευτής το 2015, παραμένει  διευθύντρια του Γραφείου  του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...