Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Κουρουμπλής:
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 20:49

Πολυεθνικές φαρμάκων σχεδίαζαν να ρίξουν την κυβέρνηση

Ως μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για παραπομπή του σε προανακριτική για τη Novartis, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην ομιλία του για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βρεθεί σε μία τέτοια θέση από ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι στην πολιτική του έχει το μέτρο.

«Με βάση την ανώνυμη καταγγελία το έγκλημα τελέστηκε το 2015. Το 2016 που ήσασταν δεν το πήρατε χαμπάρι ότι έγινε έγκλημα; Το 2017 μέχρι το Μάρτιο πού ήσασταν; Το 2018; Έπρεπε να έρθει μία ανώνυμη καταγγελία το 2017 για να πάρετε την πρωτοβουλία πριν από 10 μέρες και να παραπέμψετε τρεις πολιτικούς αντιπάλους γιατί προηγήθηκε μία παραπομπή δική σας. Αν δηλαδή δεν υπήρχε η ανώνυμη καταγγελία τι θα γινόταν; Είναι το ίδιο ένας προστατευόμενος μάρτυρας με μία ανώνυμη, ασυνάρτητη και ανυπόστατη καταγγελία; Ούτε ο χειρότερος δικολάβος δεν θα μπορούσε να την υποστηρίξει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως δεν εκφράζει μισαλλοδοξία όπως οι βουλευτές της ΝΔ και εύχεται μέσα από αυτή τη διαδικασία όλοι άνθρωποι να βγουν λευκοί και το πολιτικό σύστημα να διασωθεί από αυτόν τον οχετό κοινωνικής χολέρας που θα αναβλύσει αυτή ιστορία αφού διερευνηθεί σε βάθος όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Άκουσα ο κ. Βενιζέλος να αναφέρει το όνομα μου, κάποια στιγμή θα μιλήσω όχι τώρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν τους φοβόμαστε ούτε έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε τίποτα. Και οι τρεις που μας εγκαλείτε δεν θα μας βρείτε σε καμιά λίστα ούτε της Siemens, είχατε καταντήσει να παίρνετε βραστήρες για αυγά ορισμένοι, και έρχεται τώρα και τολμάτε. Κύριε Μητσοτάκη εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, ούτε υπήρξε υιοθετημένος κανενός οικονομικού συμφέροντος. Στα Γλυκά Νερά εμένα, στα Γλυκά Νερά μένω, την ίδια ζωή έκανα, την ίδια ζωή κάνω αλλά κατάγομαι από ένα περίεργο κράμα Ποντίων και Ακαρνάνων. Εάν θέλετε να κάνουμε αντάρτικο θα το κάνουμε, αλλά προσέξτε πως χρησιμοποιείτε το όνομα μου. Το δικό μου πρόσωπο είναι κρυστάλλινο, σας προκαλώ για οτιδήποτε. Σέβομαι τον καθένα ,σέβομαι κάθε συνάδελφο, αλλά μέχρι ενός σημείου οι καταγγελίες και ο τρόπος αυτός με τον οποίον επιχειρείτε να σπιλώσετε ανθρώπους. Εάν δε μου ζητήσετε συγνώμη θα είστε συκοφάντες».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των καταγγελιών που υπάρχουν στην πρόταση της ΝΔ όσο και στην θητεία του στο υπουργείο υγείας

«Όταν λέτε ότι με υπουργικές αποφάσεις ο Κουρουμπλής παραβίασε το νόμο και ευνόησε κάποιες εταιρείες για πέστε μου που είναι οι αποφάσεις, φέρετε τις αποφάσεις , καταθέστε τις και τότε να απολογηθώ. Δεν το κάνατε όμως γιατί ξέρετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις ξέρετε ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Γιατί συγκεντρώνει συνέχεια τα πυρά η Νέα Δημοκρατία επάνω μου; Γιατί ξέρει ποια είναι η ευρύτερη σχέση μου με την κεντροαριστερά και την κοινωνία και αυτό τους ενοχλεί.

Παρέλαβα ένα υπουργείο διαλυμένο, παραιτημένος ο πρόεδρος του ΕΟΦ παραιτημένοι οι πρόεδροι των επιτροπών τιμών. Διέταξα 14 ελέγχους σε διαφορετικούς φορείς και σε αυτούς που ανέφερα. Πρώτος και καλύτερος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Για πείτε μου συνάδελφοι μου από τότε που ιδρύθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε ποτέ έλεγχος για αυτά που ακουγόντουσαν; Εμείς δεν υποκύψαμε είπαμε θα γίνει έλεγχος σε βάθος, και εμείς δεχθήκαμε πιέσεις, πολλές πιέσεις. Η εντολή που έδωσε στην κ. Κρεμαστινού ήταν να μη δοθεί ούτε 1 ευρώ για διαφημιστική δαπάνη είτε υπάρχουν τιμολόγια είτε όχι. Σταματούν τα πάντα. Ξέρετε τι πίεση δέχτηκα από δημοσιογράφους και από εκδότες για αυτή την απόφαση και όμως δεν υποκύψαμε ούτε εγώ ούτε ο Ξανθός. Έρχεστε αδιάβαστοι εδώ και λέτε ό,τι θέλετε. Σας καλώ να μου πείτε ένα φάρμακο ή μία εταιρεία η οποία έτυχε προνομιακής μεταχείρισης την περίοδο που ήμουνα εγώ υπουργός».

Σχέδιο να ρίξουν την κυβέρνηση

«Υπήρξε σχέδιο πολυεθνικών προκειμένου, με τεχνητές ελλείψεις, να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ξέρετε τι έγινε εκείνη την περίοδο; Καλέστε τον κ. Πλουμή, τον άξιο και λαμπρό αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας!

Καλέστε τον κ. Βαγγελάτο που τον είχατε διορίσει εσείς υπεύθυνο της επιθεώρησης του υπουργείου! Καθημερινά, από το πρωί ως το βράδυ, να παρακολουθούμε τις φαρμακαποθήκες, τις πολυεθνικές που απειλούσαν με τεχνητές ελλείψεις για να ρίξουν την κυβέρνηση! Και δεν τους φοβηθήκαμε ούτε τότε!» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Όπως τόνισε, όταν ανέλαβε ήταν υποχρεωμένος είτε να υλοποιήσει απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που θα οδηγούσε στα ύψη τη συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα, είτε να παγώσει τη συμμετοχή.

«Το 2013 είχε φτάσει στο 20% η συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα, το 2014 έφτασε στο 26%! Αν τολμάτε βγείτε να τα διαψεύσετε!» επισήμανε και πρόσθεσε ότι το 2015, την περίοδο για την οποία η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η συμμετοχή κατέβηκε από το 26% στο 24%.

«Όσο αυξανόταν η συμμετοχή των πολιτών, μειωνόταν η επιβάρυνση των πολυεθνικών, και αυτό είναι το παιχνίδι που παίχτηκε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Σας προκαλώ να μας πείτε ένα φάρμακο ή μία εταιρεία που ωφελήθηκε την περίοδο που ήμασταν εμείς!» υποστήριξε για να συμπληρώσει: «Οι κακοί Συριζαίοι υπουργοί, το χονδρεμπορικό κέρδος των πολυεθνικών όταν πουλούσαν απευθείας στα φαρμακεία, που είναι 6 έως 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο, και το παρακρατούσαν επί χρόνια, το έκαναν πόρο του ΕΟΠΥΥ».

«Εσείς βάζατε καινούργια φάρμακα στη λίστα και επιβαρύνατε τον προϋπολογισμό. Εμείς συγκροτήσαμε επιτροπή διαπραγμάτευσης για να ελέγχεται κάθε φάρμακο» είπε ο κ. Κουρουμπλής, παρατηρώντας ότι για πρώτη φορά η λίστα φαρμάκων μπήκε σε δημόσια διαβούλευση.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...