°F | °C
invalid location provided
Συντηρήσεις δρόμων, αντιπλημμυρικά
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 18:27

 και κτηριακές υποδομές

δημοπρατήθηκαν από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Δημοπρατήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από έργα από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας όσον αφορά παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα καθώς και σε κτηριακές υποδομές:

Α) Έργα συντήρησης στο επαρχιακό δίκτυο

1)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ», προϋπολογισμού 1.950.000,00 ευρώ.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν αφορούν κυρίως, στην άμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και συντήρηση ασφαλτοταπήτων, στην εκτέλεση χωματουργικών-τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, στην αντιμετώπιση ελλείψεων της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης ,στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας της οδού, στην αποκατάσταση βλαβών των αποχετευτικών συστημάτων της οδού(φρεάτια, τάφροι όμβριων, αγωγοί ,κλπ) και καθαρισμό τους εφόσον διαπιστωθεί απόφραξη αυτών ,στον καθαρισμό των πρανών ,ερεισμάτων, ρείθρων κλπ.

2)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ,ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι η υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και η άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.

3)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην συντήρηση των επαρχιακών οδών της πρώην επαρχίας Τριχωνίδας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Οι Ε.Ο είναι ασφαλτοστρωμένες, παρουσιάζουν όμως διάφορα προβλήματα (λάκκους, τοπικές καθιζήσεις, καταπτώσεις, έμφραξη και φθορά τεχνικών έργων απορροής όμβριων, έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης κ.λ.π.).

4)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 44ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑ-ΦΑΜΗΛΑ-ΡΙΓΑΝΙ», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αναφέρονται κυρίως στο τμήμα από τον οικισμό Στύλιας έως τον οικισμό Συκιάς συνολικού μήκους 1.500 μ. περίπου και στο τμήμα από τα όρια του οικισμού Συκιάς προς τον οικισμό Φαμήλας μήκους περίπου 1.000 μ.

5)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΡΥΜΩΝΑΣ ΝΕΡΟΣΥΡΤΗΣ ΣΤΟ Δ.ΘΕΡΜΟΥ», προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ.

 

Το έργο αφορά την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου Δρυμώνας - Νεροσύρτης, την διάνοιξη και καθαρισμό τάφρων, την κατασκευή τεχνικών έργων, οδοστρωσία και κάθετη σήμανση της Επαρχιακής Οδού στο οδικό τμήμα Δρυμώνα-Νεροσύρτη.

6) «ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 15ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΣΤΑΝΟΡΕΜΑ», προϋπολογισμού 773.000,00 ευρώ.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι :

α) έργα αντιστήριξης των πρανών ορύγματος της οδού και η θεμελίωση τους σε βάθη μεγαλύτερα των 5-6 μέτρων κατά περίπτωση. Τούτο επιτυγχάνεται με την νέα χάραξη του δρόμου προς τα ανάντη, με σκοπό η διατομή του δρόμου να είναι αυτή ,ώστε να ικανοποιείται η κατηγορία του δρόμου ,αλλά και να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ασφαλής θεμελίωση του τοίχων αντιστήριξης.

β) έργα οδοποιίας σε μήκος 500μ.

Β) Αντιπλημμυρικά έργα

1) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ.

Το έργο αναφέρεται στις εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν για την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε υδατορέματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο περιλαμβάνει καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων όπως συρματοκιβωτίων, τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αναχωμάτων και εργασίες ανακατασκευής τους στη πρότερη μορφή τους. Σε περιορισμένη κλίμακα θα γίνουν καθαρισμοί της κοίτης των υδατορεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα προκειμένου να διευκολύνεται η υδραυλική λειτουργία των υδατορεμάτων, αλλά και θα γίνουν λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης. Επιλέχθηκαν ως προτεραιότητα με βάση τον επικείμενο κίνδυνο πλημμύρας και συνεπειών τους, ο ποταμός Ίναχος, ο ποταμός Εύηνος και ο χείμαρρος Ερμίτσα.

Γ) Κτηριακές Υποδομές

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ προϋπολογισμού: 3.450.000,00 ευρώ.

Το διδακτήριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εντός του οικισμού του Δήμου Θέρμου, εμβαδού 8124,99 τ.μ. το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Θέρμου με σκοπό την ανέγερση του Λυκείου. Το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο , συνολικού εμβαδού 2032,60 τ.μ(1844,20 τ.μ στο ισόγειο και όροφο και 188,40 τ.μ υπόστεγο) και περιλαμβάνει τους κάτωθι χώρους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα:

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει γραφείο Διευθυντού, γραφείο υποδιευθυντών, γραφείο καθηγητών, μικρά γραφεία, γραφείο συλλόγου γονέων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, 8 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήρι Φυσικών Επιστημών, δύο εργαστήρια Πληροφορικής, ένα εργαστήρι Αισθητικής Αγωγής, δύο εργαστήρια ξένων γλωσσών, χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Στον αύλειο χώρο προβλέπεται η κατασκευή χώρου συνάθροισης, σχολικού κήπου, γηπέδων και υπόστεγου.

2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙΒΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ προϋπολογισμού: 760.000,00 ευρώ.

         Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή προσθήκης εμβαδού 43,20 τ.μ κατ’ επέκταση του υπάρχοντος μαγειρείου στο ισόγειο και η   κατασκευή προσθήκης καθ’ ύψος εμβαδού 308,44 τ.μ.

         Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

         Α.ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:(καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοδομές, ξυλουργικά, μεταλλουργικά, καλύψεις).

       Β. Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: ( Θέρμανση-ψύξη, ισχυρά ρεύματα, ασθενή ρεύματα, αλεξικέραυνο, πυροπροστασία , όμβρια, υδραυλικά, αναβατόριο).

Τα δύο αυτά έργα βρίσκονται στο στάδιο της πρόσκλησης του αναδόχου για υπογραφή της σύμβασης. 

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, «Είναι γνωστό πως η Περιφερειακή Αρχή, και αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, πράττει το μέγιστο δυνατό για το τεράστιο επαρχιακό μας δίκτυο,για τις αποκαταστάσεις στα υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και για την βελτίωση των κτηριακών υποδομών μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε άσχημα καιρικά φαινόμενα και φέτος τα οποία, οι ελαττωμένοι πόροι των δύσκολων δημοσιονομικά χρόνων που προηγήθηκαν και συνεχίζονται, τα κατέστησαν ακόμη πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Όμως, με πρόγραμμα, σκληρή δουλειά και υγιείς συνέργειεςδίνουμε την μεγάλη και διαρκή μάχη με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και πόρους που έχουμε. Το προσεχές διάστημα προγραμματίζουμε περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και νέες συντηρήσεις του οδικού δικτύου βάσει του σχεδιασμού και των πόρων που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Και πιστεύουμε πως την κερδίζουμε τη μάχη».