Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1372
mod_vvisit_counterΧθές3823
mod_vvisit_counterAll3819791
°F | °C
invalid location provided
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 18:27

Pallas-Mikro-CV-2
 

ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ –ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ AEJ/IFJ

Αυτό που ζούμε εδώ και 10 χρόνια, είναι ένας παρατεταμένος χειμώνας. Μπορούμε να μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για ένα χειμώνα, όμως άνοιξη δεν διαφαίνεται. Αλλά το λάθος θα είναι να μείνουμε σε αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Αυτό προσπαθούν να μας περάσει το αστικό πολιτικό σύστημα ΜΜΕ. Θέλουν να μας πείσουν πως πριν ήταν όλα καλά και τελικά κάποιοι μεμονωμένοι έφταιξαν, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην Ε.Ε.

Εμείς, που έχουμε πίσω μας 2 παγκοσμίους πολέμους, και συμμετέχουμε ανήμποροι να αρθρώσουμε λέξη, σε ένα οικονομικού τύπου, τρίτο, ας αναλογιστούμε τουλάχιστον ποια είναι η ακριβής θέση μας. Αν ψάξουμε, ίσως να βρούμε τη θέση μας.

Για μας που ξυπνάμε και λέμε καλημέρα στον καθρέπτη, για μας που πίνουμε με λαχτάρα και ευχαρίστηση τον πρωινό καφέ, εμείς που προσπαθούμε να κάνουμε μικροεκπλήξεις σε αυτούς που αγαπάμε, άλλοι κουστουμαρισμένοι και νευρικοί, τραβάμε μια τζούρα ελευθερίας. Για μας είναι λοιπόν που κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια και πιστεύουμε τις ιστορίες τους.

Για μας πρέπει να απομακρύνουμε από τη ζωή μας όλους αυτούς που χρόνια τώρα μας εμπαίζουν.

Κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον κόσμο τώρα τελευταία. Ενοχοποιούνται άδικα όλα όσα έκανες και όλα όσα δεν κατάφερες να κάνεις.

Ενοχοποιούνται ακόμα και αυτά που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις. Καταδικάζονται οι σκέψεις σου, αυτές που κράταγε για σένα.

Μάταια προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο κόσμος άλλαξε προς το χειρότερο. Σκλήρυνε γέμισε μίσος και υποκρισία. Κανένας από αυτούς τους πρωτεργάτες των μνημονίων δεν παραδέχεται την ευθύνη του. Κανένας από αυτούς δεν θα ακούσετε να κατηγορεί το ίδιο το σύστημα γιατί σε αυτό ανήκουν. Όλοι τους προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη και το φταίξιμο στους πολίτες. Ποντάρουν, βέβαια, στη μνήμη των πολιτών που συνηθίζει να δίνει χαρά και να απενοχοποιεί κατά καιρούς τους εγκληματίες. Υπάρχουν και οι λεγάμενοι άνθρωποι, που δεν ανήκουν σε κανένα στρατόπεδο και μας διατυμπανίζουν με εκλεπτυσμένη επιχειρηματολογία πανεπιστημιακού επιπέδου πολλές φορές για το ορθόν των Μνημονίων, πάντα μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, του συστήματος που εφαρμόζουν σχεδόν παγκοσμίως.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε γυρνώντας το χρόνο λίγο πίσω, το πόσο πολύ έχει η πραγματική ποιότητα ζωής. Ο καπιταλισμός και οι οικονομικές αναδιαρθρώσεις που γίνονται μας κάνουν πιο υλιστικούς, ως χαρακτήρες, μας αγχώνουν, μας γεμίζουν με ανάγκες κι υποχρεώσεις που συχνά δημιουργούμε εμείς, πολλές φορές από απλή ανασφάλεια.

Αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας δεν είναι απλά μια οικονομική κρίση, είναι η προσπάθεια επιβολής και εδραίωσης ενός στυγερού και απάνθρωπου ολοκληρωτισμού που επιχειρείται δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της ασφάλειας, είναι ένας ολοκληρωτισμός που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή. Η απεριόριστη εξουσία που έχει συσσωρευτεί στα χέρια των καπιταλιστών, με δική μας ανοχή και χάρη τους προσφέρει απεριόριστα κέρδη. Και αυτά τα κέρδη με τη σειρά τους, τους διασφαλίζουν την αιώνια εξουσία πάνω στη φύση, στα πράγματα και στους ανθρώπους.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τίποτε δεν είναι όπως παλιά, ένας καινούργιος κόσμος γεννιέται μέσα στην καρδιά του παλιού, που αργοπεθαίνει. Ο παλιός ο κόσμος, που τώρα μένει πίσω δεν ήταν καλύτερος από αυτόν που έρχεται, απλά παρείχε την χρονική ασφάλεια στους καπιταλιστές – διαχειριστές τους στο να εφαρμόσουν καλύτερα τα ολοκληρωτικά τους σχέδια στο μέλλον. Ένας καινούργιος κόσμος γεννιέται από τον θάνατο του παλιού και δεν θα είναι υπέροχος. Ένας παρατεταμένος χειμώνας, μια περίοδος παγετώνων μέχρι η ανθρωπότητα να αποφασίσει να σπάσει τον καταστροφικό φαύλο κύκλο των καταπιεστών και να απελευθερωθεί από κάθε «αόρατο χέρι».