Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2590
mod_vvisit_counterΧθές4005
mod_vvisit_counterAll3526690
°F | °C
invalid location provided
Μόλις έξι τελικά οι υποψήφιοι για τις επτά πανελλαδικές άδειες!
Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 17:47
 
 
 

 

Εκτός το Mega και άλλα ονόματα που κατά πληροφορίες θα έμπαιναν στη διαδικασία

Με εκπλήξεις όσον αφορά τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία για τις αιτήσεις 7 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Στο διαγωνισμό του ΕΣΡ προσήλθαν οι :

-Ειδήσεις Ντοτ ΚΟΜ ΑΕ (ΣΚΑΪ)

-Νέα Τηλεόραση ΑΕ (STAR)

-Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (ALPHA)

-ANTENNA TV ΑΕ (ANTENNA)

-Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (EPSILON)

-Ελληνική Τηλεοπτική (Φ. ΒΡΥΩΝΗΣ)

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία εκπρόθεσμη αίτηση όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.
Επτά συνεργεία, ένα για κάθε μια από τις δημοπρατούμενες άδειες, αποτελούμενα από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ, θα υποδέχονται τους φακέλους.
Τα μέλη του Συμβουλίου θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη από τις 12.00 ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και ώρας παραλαβής των φακέλων δεν θα επιτρέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Ρ. σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου.
Μετά τις 15.00 θα γίνει ένας πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και στη συνεχεία θα ανακοινωθούν ο αριθμός και τα ονόματα των εταιρειών, νωρίς το απόγευμα.
Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου παρουσία όλων των αιτούντων – την κάθε αίτηση θα εκπροσωπούν δύο πληξερούσιοι- και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αναλυτικός έλεγχος των φακέλων, διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει από ενάμιση έως και 3 μήνες, όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης. Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος φάκελος που θα ανοίξει θα είναι αυτός του καναλιού του Φαλήρου.
Ο τελικός αριθμός των αιτούντων θα κρίνει και το επόμενο βήμα στον διαγωνισμό καθώς εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι μόνο επτά όσες δηλαδή και οι διαθέσιμες άδειες τότε η διαδικασία σταματάει εκεί.
Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι από επτά τότε οι εναπομείνασες άδειες θα επαναπροκηρυχθούν στο μέλλον. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι τότε θα ακολουθηθεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία που θα περιλαμβάνει τη δημοπράτηση κάθε άδειας ξεχωριστά σε δύο φάσεις με πολλαπλούς γύρους πλειοδοσίας
Το μόνο που είναι σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από τη στιγμή που δεν καλύφθηκε ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν υπάρχει θέμα δημοπρασίας, αλλά ούτε και λόγος προσφυγής στο ΣτΕ. Αυτό σημαίνει ότι το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών έναντι τιμήματος 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου είχαν προσέλθει συνολικά επτά ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του ΕΣΡ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαγωνιστική διαδικασία: οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δεν θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι μέτοχοι φέρονται να θεωρούν ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ  είναι πολύ υψηλό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομικό γραφείο των μετόχων ανέλαβε με επιστολή του να ενημερώσει σχετικά τις πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Εργαζόμενοι Mega: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο».

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...