Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4125
mod_vvisit_counterΧθές4005
mod_vvisit_counterAll3528224
°F | °C
invalid location provided
‘Ελαιοκομία-Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης’
Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 18:26

Με τη συμμετοχή επιστημόνων, ελαιοπαραγωγών, εμπόρων

και καλλιεργητών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: ‘Ελαιοκομία-Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης’ για την προβολή του θεσμού των εκδηλώσεων λαία.

MARIA-SALMA.jpg-2

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Σαλμάτονίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την τοπική οικονομία κυρίως, όμως, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του εκλεκτού ελαιόλαδου και της περίφημης ελιάς μας, γίνεται ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα σε παραγωγούς και επιστημονικούς φορείς.

Την στήριξη του στην εκδήλωση κατέθεσε ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Ν.Αιτν/ιας. Η πρόεδρος Βασιλική Χατζηαγάπη ανέφερε ότι οι γεωπόνοι στηρίζουν κάθε δράση που βοηθά στην ανάπτυξη της βιώσιμης βιο-οικονομίας.

Αναδρομή στις δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς του Δήμου Αγρινίου μέσα από συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς και επαγγελματίες έκανε η   Δρ. Βασιλική Καραπαπά,Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.

Η κ. Μαγδαληνή ΡάππουM.ScΠροϊσταμένη Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων ΥπΑΑΤ, αναφέρθηκε στις ενέργειες προώθησης και προβολής των γεωργικών προϊόντων, στις προσπάθειες ανάδειξης του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η LorianaAbbruzzeti, Πρόεδρος της AssociazionePANDOLEA που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας Τροφίμων και Εξωτερικής Πολιτικής και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας αναφέρθηκε στο Δίκτυο γυναικών ελαιολάδου στη Μεσόγειο.

Ο Δρ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνώνεπισήμανε τη συμβολή του Διομήδη Σαρακωμένου στην επιστήμη της ελαιοκομίας και ελαιουργίας στην χώρα μας.

Ο Δρ Ιωάννης Νεραντζής,Επιτ.Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων ανέλυσε τις Τελετουργίες της βλάστησης στην αρχαία Αιτωλία και Ακαρνανία ενώ η

Φιλόλογος -Ιστορικός Αναστασία Σκιαδά έκανε αναφορά στο κλαδί ελιάς, σύμβολο ευφορίας, γονιμότητας και ζωής στην αρχαία Ελλάδα.

Στις ευεργετικές ικανότητες του φρέσκου εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην τοπική κουζίνα αναφέρθηκε η κ. Μαίρη ΛυμπέρηΔιατροφολόγος-Διαιτολόγος, M.Sc τονίζοντας ότι η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί παγκοσμίως ως ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής.