Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο Γ. Βαρεμένος με τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία
Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2017 19:58

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και συζήτησε μαζί του τα μέτρα και τις δράσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν στον νομό τα εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης νύκτας και των πρώτων πρωινών ωρών.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Γιώργο Βαρεμένο ότι 10 πρόσωπα από την περιοχή του Αγρινίου και 5 από την περιοχή του Μεσολογγίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ δεν έχουν μέχρις στιγμής αναφερθεί περιπτώσεις εγκλωβισμού. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται ήδη 20 και 15, αντίστοιχα, ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από την Αχαϊα. Ταυτόχρονα, συνεργεία και μηχανήματα ενεργούν στην περιοχή της Κλεισούρας προκειμένου να αποκαταστήσουν τη συγκοινωνία στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, που έχει διακοπεί λόγω των κατολισθήσεων που συνέβησαν εκεί.

Στην πρόσφατη συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ο Γιώργος Βαρεμένος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της λίμνης Λυσιμαχία, εκτίμηση που επανέλαβε και προς τον Γενικό Γραμματέα. Σε επικοινωνία, δε, που είχε με τα στελέχη του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, είχε συζητήσει τη δυνατότητα να ανοίξουν οι βάνες στη διώρυγα Δ28, κάτι που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά, όπως τον ενημερώνουν τώρα, η διώρυγα έχει και πάλι πλημμυρίσει λόγω των έντονων φαινομένων της νύκτας, ενώ η Δ20, όπως τουλάχιστον δηλώνουν τα στελέχη των ΤΟΕΒ, παραμένει χαλασμένη. Για το θέμα αυτό έχουν αποσταλεί έγγραφες καταγγελίες προς την Περιφέρεια και την Εισαγγελία.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...