Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Γ. Σωτηρόπουλος : «Αυτά αλλάζω άμεσα με την εκλογή μου».
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 18:17

 

«Μείωση εισφοράς στο κατώτατο όριο για τα μέλη, κατάργηση αποζημίωσης

emileon.jpg-2

Προέδρου, οι πρώτες κινήσεις της δικής μας διοίκησης»

Σε κλίμα ενθουσιασμού και πεποίθησης για την νίκη, στον κατάμεστο πολυχώρο Emileon, παρουσία σύσσωμου του συνδυασμού η Επιμελητηριακή Ανανέωση, με επικεφαλής για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας τον Γιώργο Σωτηρόπουλο, πραγματοποίησε  χθες  βράδυ, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, την πρώτη της επίσημη συνάντηση.

Στην έναρξη της βραδιάς τον λόγο πήρε ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος εστίασε στα σημεία που πρέπει να υπάρξουν άμεσες αλλαγές από την δική του Διοίκηση και τα οποία είναι:

Η άμεση κατάργηση της αποζημίωσης του προέδρου και η εκλογίκευση των εξόδων, η μείωση στο κατώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος της εισφοράς των μελών, η απάλειψη κάθε καθεστωτικής πρακτικής που θέλει το Επιμελητήριο κλειστό «κλαμπ» και η επιβράβευση των επιχειρήσεων που δείχνουν τον δρόμο και που βοηθούν στην μείωση της ανεργίας.

Εκτενής αναφορά έγινε στο πνεύμα του νέου νόμου για την λειτουργία των Επιμελητηρίων που επιδιώκει ένα νέο Επιμελητήριο και που δίνει έμφαση στο ζήτημα της Διαφάνειας και της Λογοδοσίας, όπως και στις αλλαγές που αναμένονται να υπάρξουν άμεσα.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Σωτηρόπουλος επεσήμανε τα εξής :

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε  σήμερα όλοι μαζί , να ανταλλάξουμε απόψεις και είμαστε στην διάθεση των Μέσων Ενημέρωσης  της περιοχής για κάθε ερώτηση.

Πρόσφατα ο συνδυασμός μας έδωσε στη δημοσιότητα ένα άρθρο που απαντά στο τι είδους Επιμελητήριο θέλουμε, για ποιο Επιμελητήριο εργαζόμαστε

Με το άρθρο εξηγούμε πως το Επιμελητήριο είναι ένα ισχυρό θεσμικό εργαλείο που πρέπει να επιδρά καταλυτικά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτός είναι ο στόχος του και με χαρά μαθαίνουμε πως οι εκλογές θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να το αποκρύψουν.

Εντός των ημερών πρόκειται να δημοσιευτεί  σε ΦΕΚ. Εκεί υπάρχουν αλλαγές που επισημαίνουν  ακόμη και το πόσες ψήφοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια, κυρίως όμως επισημαίνεται  το ζήτημα της Διαφάνειας και της Λογοδοσίας προς τα αρμόδια  υπουργεία. Στο σημείο αυτό να θυμίσω πως η Επιμελητηριακή Ανανέωση έχει δεσμευτεί από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων για δημοσίευση του ισολογισμού και κατά μήνα εξέλιξη του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου στο PORTAL του Επιμελητηρίου  και την «Διαύγεια».

Αυτό είναι που επιδιώκουμε εμείς, γι’ αυτό ο συνδυασμός μας έχει νέα πρόσωπα χωρίς καθεστωτικές νοοτροπίες που θέλουν Ανατροπή των Κατεστημένων.

Τι πρεσβεύει ο συνδυασμός μας!

Πρώτο και θεμελιώδες θέμα : Το Επιμελητήριο πρέπει να επανακτήσει τον θεσμικό του ρόλο. Πρέπει να πάει στην ηλεκτρονική εποχή και να τερματίσει την εκδούλευση και τα προσωπικά νταραβέρια. Δεν θα χρειάζονται προσωπικές γνωριμίες για να κάνει τη δουλειά του ο επιχειρηματίας με την δική μας διοίκηση.

Ζήτημα δεύτερο : Πρέπει να μιλάμε καθαρά, το Επιμελητήριο σήμερα όπως είναι αποκομμένο από τον επιχειρηματία δεν αφουγκράστηκε ποτέ και δεν διερωτήθηκε  πως η συνδρομή που καταβάλει ο κάθε ένας από εμάς μπορεί και πρέπει να μειωθεί. Εμείς λοιπόν θα πάμε την συνδρομή που καταβάλουν οι επιχειρηματίες στο κατώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος 3586/31-12-14, αφού δεν επιτρέπεται η πλήρης κατάργησή της.

Ζήτημα τρίτο που μου το θέτουν πάρα πολλά μέλη, οι συνάδελφοι δηλαδή. Το θέμα της «αμισθί» προεδρίας. Εμείς θέλουμε καθαρές κουβέντες και όχι σχήματα λόγου και επινοήσεις όπως «αμισθί».

Ο πρόεδρος δεν παίρνει «μισθό» αλλά παίρνει σήμερα ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ και ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ όπως συνηθίζουμε να τα λέμε. Για να έχουμε καθαρές εξηγήσεις εγώ ως Πρόεδρος θα καταργήσω την αποζημίωση μου και θα περιορίσω τα έξοδα μου  στα απολύτως απαραίτητα.

Ξεκάθαρα!

Εδώ θέλω να τονίσω πως ενεργοποιηθήκαμε  γιατί έχουμε επιχειρήσεις και πρέπει να διοικούμαστε από ανθρώπους που έχουν  επιχειρήσεις. Για τα ειδικά θέματα έχουμε ειδικούς, επιστήμονες, οικονομολόγους, στελέχη που είναι έτοιμα να συμμετέχουν στο εγχείρημα. Κι αν χρειαστούμε μεταφραστή στην Ιαπωνία ή στην Ρωσία σε κάποια έκθεση θα βάλουμε διερμηνέα με ίδια έξοδα. Αλλά τι να το κάνεις να παίρνεις μέρος σε εκθέσεις στο εξωτερικό και  στην Αιτωλοακαρνανία να μην σε έχουν δει ποτέ οι συνάδελφοι που κλείνουν συνεχώς τις επιχειρήσεις τους και σε έχουν ανάγκη.

Το Επιμελητήριό μας χρειάζεται μια νέα διοίκηση που να αθροίζει δυνάμεις, να εμπιστεύεται, να μοιράζει ρόλους, να ακούει. Να συνδιαλέγεται χωρίς δογματισμούς και ιδεοληψίες, να λειτουργεί χωρίς φοβίες και εγωισμούς, να προάγει την καινοτομία και την εξωστρέφεια, να επιβραβεύει την δουλειά πάνω από όλα. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται να μην χάνονται στο σκοτάδι, μόλις κλείσουν τα φώτα της επικοινωνίας.

Η «Επιμελητηριακή Ανανέωση» δεν αποτελεί ένα άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών, και για τον λόγο αυτό θα αποφασίσουνε από κοινού πως θα επιβραβεύουμε τους συναδέλφους που τα βγάζουν πέρα σε ανυπέρβλητες δυσκολίες και που δείχνουν το δρόμο σε όλους μας και να μην εξαντλούμε την δράση μας στην έκδοση ενός δελτίου τύπο μόνο.

Πιστεύω βαθιά σε έναν άλλο τρόπο επιμελητηριακής δράσης, αλλά και σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του Επιμελητηρίου κι αυτό θα γίνει με την Μεγάλη Ανατροπή μιας παγιωμένης κατάστασης εδώ και δεκαετίες.

Βέβαιος για  την νίκη μας στις εκλογές του Δεκεμβρίου!

Σας ευχαριστώ θερμά

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...