Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1075
mod_vvisit_counterΧθές2880
mod_vvisit_counterAll3408116
°F | °C
invalid location provided
Η Ελληνική κεντρική ιδέα
Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 19:46

Χρονογράφημα

                                                                                                                    

Στο σχολείο βγάζαμε την κεντρική ιδέα και το ηθικό δίδαγμα. Έτσι και στη ζωή μας μετά από την πρακτική εξάσκηση εβδομήντα χρόνων έχουμε βγάλει και τώρα την κεντρική ιδέα της Ελληνικής οικονομίας. Το αποτέλεσμα αυτής της εμβριθούς σκέψης είναι ότι όταν εργάζεσαι στα νιάτα σου-αν έχεις βρεί δουλειά- θα αμοίβεσαι ελάχιστα, θα υπάρχει το όριο των 300 ευρώ, και όταν πιά θα συνταξιοδοτηθείς και θα κάθεσαι παραπληγικός μπροστά στην τηλεόραση η αμοιβή σου θα μπορεί να φθάνει και τα 2.000 ευρώ. Αν υπήρξες μάλιστα Βουλευτής, τις ώρες της γεροντικής ραστώνης θα παίρνεις αισίως 5.000 ευρώ. Ξηγημένα, τίμια και λογικά. Τι τα θέλει τα πολλά λεπτά ένας νέος, να του τα φάνε οι χασισέμποροι>? Ε, όχι, καλλίτερα να του τα φάνε οι νευρολόγοι υπεύθυνοι για το πάρκινσον και την ακράτεια. Το Ελληνικό κράτος της αριστεράς και της προόδου διείδε πολύ μακριά, σήμερα κυβερνά και για μετά 80 χρόνια σκέπτεται. Ίπταται η σκέψη των κυβερνώντων και κατευθύνεται εις το υπερπέραν με ταχύτητα δεκαπλάσια αυτής του φωτός. Αγγίζει την ταχύτητα της σκέψης του κροκοδείλου όταν λιάζεται στην άκρη του νερόλακου και περιμένει το διψασμένο ζωντανό.

Η σκέψη της Ελληνικής πολιτείας απασχολεί ήδη και άλλες κυβερνήσεις εντός του γαλαξιακού στερεώματος διότι ως πρωτότυπη και λάμπουσα απασχολεί την Κυβέρνηση της φίλης και συμμάχου χώρας της Ουρουγουάης. Φτάνουμε έτσι στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για τα παιδιά μας. Παιδιά είναι και έχουν περισσότερες αντοχές από τους γερόντους. Σήμερα με τρακόσια ευρώ, αύριο με τρακόσια δέκα όλο και θα τα κουτσοκαταφέρνουν. Αν τους λείπουν και μερικά εκατομμύρια  υπάρχουν και οι διαρρήξεις, οι ληστείες και εν κατακλείδι υπάρχουν και οι απαγωγές βιομηχάνων. Θα μου πείτε πως σιγά-σιγά λιγοστεύουν οι βιομήχανοι. Όμως μην φοβάστε, όλο και κάποιος θα διαφεύγει της προσοχής της κεντρικής επιτροπής και θα επιβιώνει, υπάρχουν ακόμη καθυστερημένοι σ αυτή τη χώρα που πρεσβεύουν επιχειρήσεις, εργοστάσια και κουραφέξαλα στο τύμπανο. Οι ηλίθιοι που θα γίνονται στόχος των κυβερνώντων ποτέ δεν θα τελειώσουν.

Κεντρική ιδέα και ηθικό δίδαγμα ταυτόχρονα, η νεανική ξεκούραση και η γεροντική υψηλόμισθη απόλαυση. Ένα μέσος συνταξιούχος δικαστικός μπορεί να αγγίξει σήμερα και τις 2.000 ευρώ. Ένας πτυχιούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου, νέος, αν βρει κατ αρχήν δουλειά και αν τις νύχτες εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα θα μπορούσε κάποιος να του εγγυηθεί ακόμη καΙ 350 ευρώ τους 4 πρώτους μήνες του χρόνου. Μετά ξεκινάει η απόλαυση της ζωής στο κοντινότερο ουζερί με εκλεκτό αφράτο στραγάλι για μεζέ. Προσοχή, η χοληστερίνη καΙ το ουρικό οξύ κάνουν θραύση. Έτσι προστατεύουν οι μαγαζάτορες την πελατειακή νεολαία. Αγάπη για τους νέους!  Για δουλειά θα φροντίσουμε μια άλλη φορά. Βλέπουν τώρα οι γέροι τους καθήμενους νέους καΙ από ζήλια τους φθονούν. Οι ίδιοι δούλεψαν σκληρά (όχι αυτοί του Δημοσίου, για τους άλλους, τους βλάκες λέμε) για να κερδίσουν τη ζωή τους, τώρα όμως τα πράγματα με την αριστερά άλλαξαν, φόρεσαν στολή παραλλαγής και περιμένουν οι νέοι με αγωνία πότε επιτέλους θα γεράσουν. Στόχος της ζωής να γεράσουμε νωρίς. Το πιο γλυκό όνειρο για τους νέους έγιναν τώρα τα γηρατειά, και ρετσίνα στο ποτήρι σου χρυσή, να τι θα πεί Ελλάδα.

Μιλήστε στα παιδιά σας με παρρησία και πείστε τα πως τα νιάτα δεν είναι τίποτα, όπου νάναι θα μπούν στα γηρατειά και θα ανταμειφθούν για την υπομονή τους. Ο περιμένων νικά, χωρίς να τολμά,

χωρίς να ζητά, μα μόνον να μεθά με τα αθάνατο κρασί, όχι του ΄21, μα του έτους 71  συμπληρωμένου από την οικεία διεύθυνση του πλησιέστερου γηριατρείου.

Ύστερα, όλα θα πάνε καλά για τον Ελληνισμό σε συνεργασία με τον Αφγανισμό και τον εις ύψος εκτοξευθέντα  αυνανισμό. Μη σας τρομάζει τίποτα, και χίλια χρόνια να μείνουμε υπόδουλοι πάλι θα ελευθερωθούμε. Ξέρεις τι παλικάρια είμαστε εμείς?

Φοίβος Ιωσήφ