Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Μητσοτάκης:
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 21:14

 Ποτέ στην μεταπολίτευση η χώρα δεν είχε κυβέρνηση τόσο πολιτικά και ηθικά απαξιωμένη

«Εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους Ελληνες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Β. Αττικής στο Μενίδι.

Ανήμερα των 43 γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει «να ξαναβρούμε την πίστη στους ίδιους τους εαυτούς μας» σε μια χώρα όπου κανείς δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη.

«Αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρετώ μια παράταξη με τόσο μεγάλη συμβολή στον τόπο», τόνισε και προσέθεσε ότι η πιο βαθιά παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι να κοιτάζουμε μπροστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επί μακρόν για το ρόλο των πρώην αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκης που μπήκε ενάντιος στα κύματα του λαϊκισμού και έφερε την παράταξη πάλι στην εξουσία.

«Χρωστάμε σε όλους όσοι κράτησαν το τιμόνι της παράταξης όπως χρωστάμε και στα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε. «Χρωστάμε ακόμα περισσότερα στους απλούς νεοδημοκράτες, τους πολίτες που δεν έσπαζαν πεζοδρόμια και βιτρίνες, αυτούς που έμαθαν να αγωνίζονται και να προσφέρουν στην πατρίδα».

«Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας, και δεν θα προδώσουμε τα όνειρά σας».

Είμαστε ανοικτοί σε όσους θέλουν να συνδράμουν, είπε ο αρχηγός της ΝΔ. υποστηρίζοντας ότι το κόμμα που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας θα κληθεί σύντομα να πάρει το τιμόνι της χώρας.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ανέβηκε στην εξουσία για να σχίσει τα μνημόνια και τελικά τα υπογράφει «δυο δυο».

Υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τους αδύναμους και τελικά τους επιβάρυναν. Μίλησαν για αξιοκρατία και νομοθετούν για τα ρουσφέτια. Μίλησαν για πρόοδο και γύρισαν πίσω την παιδεία 30 χρόνια. Είπαν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος και είδαμε επιθέσεις στη δικαιοσύνη. Εδειξαν ανικανότητα στην διαχείριση κρίσεων, όπως φάνηκε στις πυρκαγιές, στην υπόθεση του Σαρωνικού, τα hot spots και τις επενδύσεις που βαλτώνουν.

Αναφέρθηκε σε «υπουργούς τζογαδόρους» να ξοδεύουν σε ένα σαββατοκύριακο όσα ξοδεύει ένας πολίτης σε τρεις μήνες. «Ποτέ στην μεταπολίτευση η χώρα δεν είχε κυβέρνηση τόσο πολιτικά και ηθικά απαξιωμένη».

Η καθαρή έξοδος

Μιλούν για καθαρή έξοδο αυτοί που υπέγραψαν μέτρα για το 2019 και το 2020, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αυτοί που δέσμευσαν τη χώρα σε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υποστήριξε.
«Δεν μπορούν ας κάνουν επιτέλους στην άκρη».

Η αστυνομία

Αυτό που έγινε στην Κρήτη μπορεί να γίνει παντού. Αν αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Τόσκας την αστυνομία να την κάνει παντού: στο Μενίδι και τα Εξάρχεια, δήλωσε. Όπως είπε προτεραιότητα είναι να στηριχθούν αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι ανισότητες

Τις ανισότητες δεν τις πολεμάς με λόγια αλλά με πράξεις. Τους αδύναμους δεν τους φροντίζει με ένα επίδομα αλλά με βιώσιμη ανάπτυξη και νέες δουλείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι στόχος πρέπει να είναι η ανεργία σε πέντε χρόνια να πέσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Είναι φιλόδοξος αλλά μπορούμε να τον πετύχουμε».

Συμπλήρωσε πως τα εισοδήματα τα βελτιώνεις μειώνοντας τους φόρους «και η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους».
Όπως είπε το κράτος χρειάζεται συμμάζεμα και αυτό θα γίνει με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πελάτες, είναι σύμμαχοι. Θέλουμε να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά αλλά να αξιολογούνται και να αισθάνονται ότι όταν προσπαθούν αυτό θα επιβραβεύεται.

«Την αξιολόγηση δεν θέλουν αυτοί που λουφάρουν».

Η αυτοκριτική

Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έχουμε κάνει λάθη. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων. Θέλουμε οι πολίτες να συγκρίνουν όσα λέμε εμείς με τις κοστολογημένες δεσμεύσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...