Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα706
mod_vvisit_counterΧθές3990
mod_vvisit_counterAll3184200
°F | °C
invalid location provided
Εφτά χρόνια, τέσσερα μνημόνια. Εθνικό μαρτύριο δίχως τέλος!
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 17:12

 

ΑΡΘΡΟ


του

AGGELOS-22.jpg11

Άγγελου Τσιγκρή
Δικηγόρου – Καθηγητή Εγκληματολογίας
 Εφτά χρόνια, τέσσερα μνημόνια: Με 3.000.000 Έλληνες στα όρια της φτώχειας, με 1.200.000 ανέργους, με άθλιες εργασιακές συνθήκες, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με τη μία φοροκαταιγίδα να διαδέχεται την άλλη, με άπειρα λουκέτα και με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μια χώρα λεηλατημένη και ένας λαός εξαθλιωμένος. Ο εργαζόμενος δουλεύει 12-15 ώρες για ένα μεροκάματο πείνας, ο συνταξιούχος λιμοκτονεί, το μικρομάγαζο κλείνει, και το χωράφι του αγρότη σιγά σιγά κινδυνεύει όλο και περισσότερα να χαθεί από τα χέρια του.  Οι Έλληνες παραμένουν απογοητευμένοι, ανήσυχοι, θυμωμένοι.

Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στην ανυποληψία και η κοινωνία διχασμένη απέναντι στους στόχους, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών.
Το πελατειακό σύστημα του χθες, οι επαγγελματίες και νεόπλουτοι πολιτικοί, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, οι παρατρεχάμενοι κομματάρχες και οι βολεμένοι της εκάστοτε εξουσίας, βύθισαν την Ελλάδα στη σήψη και  έκαψαν τα όνειρα της νέας γενιάς. Το ενδεχόμενο νέων δυσβάσταχτων μνημονίων αλλά και το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής χρεοκοπίας θα είναι πάντα ανοιχτά, όσο η Ελληνική οικονομία θα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και να αναπαράγονται το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και οι φθαρμένοι πολιτικάντιδες τους χθες._____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.