Ιούν   Ιούλιος 2018   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1001
mod_vvisit_counterΧθές3990
mod_vvisit_counterAll3184495
°F | °C
invalid location provided
Νίκος Νικολόπουλος:
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 19:50

«Το ΕΣΡ οφείλει να είναι υπηρέτης του νόμου

NIKOLOPOYLOS

και όχι της πολιτικής ελίτ»!

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, με αφορμή την γραπτή απάντηση το ΕΣΡ, στο ζήτημα της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών για τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής και τα μείζονα πολιτικά ζητήματα που εγείρονται καθημερινά από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής ζήτησε να υπάρξει καταγγελία της αντιδημοκρατικής στάσης του ΕΣΡ, απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά του ΕΣΡ με την κλήτευση τους στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές απαντήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

«Έχει αποθρασυνθεί πλήρως το ΕΣΡ και συμπεριφέρεται με απαξιωτικό τρόπο προς τη Βουλή των Ελλήνων. Έφθασε ένα ιταμό, προσβλητικό, κατάπτυστο έγγραφο στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, που δεν συναντάται ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα!

Το ΕΣΡ, όπως προκύπτει από το έγγραφό του, δεν εννοεί να ασκήσει τα καθήκοντα που απορρέουν από τον ιδρυτικό νόμο της λειτουργίας του. Εχθρεύεται τον πλουραλισμό, την αντικειμενικότητα και την πολυφωνία και ευνοεί τη συγκάλυψη και τη συσκότιση.

Ζητήσαμε να ασκήσουν τους αναγκαίους ελέγχους στα ΜΜΕ, που αρνούνται να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, για τα συνταρακτικά πεπραγμένα της Εξεταστικής, όμως το ΕΣΡ κωφεύει. Δηλαδή, ταυτίζεται με τα συμφέροντα εκείνων που λεηλάτησαν τον «Ερυθρό Σταυρό». Τα μέλη του ΕΣΡ συμμετέχουν σ’ ένα έγκλημα ένοχης σιωπής και απόκρυψης των αποκαλυπτικών στοιχείων, τα οποία αναδεικνύονται κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής.

Σε κάποιο άλλο, ευνομούμενο Κράτος θα είχε προκληθεί πολιτικός σεισμός. Που ακούσθηκε, παχυλά αμειβόμενοι συνταξιούχοι να συμπεριφέρονται τόσο «χοντρόπετσα» και προκλητικά σ΄ έναν δεινοπαθούντα λαό;

Κρίνουν ότι είναι ανάξια δημοσιοποίησης στοιχεία που ντροπιάζουν την πολιτική ελίτ της χώρας. Καταβάλλουν κάθε… φιλότιμη προσπάθεια να μην πληροφορηθεί η Ελληνική κοινωνία ότι το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος Σημίτη άφηνε «φέσι» 48.000€ στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ή ότι ο σύζυγος της Γεννηματά απολαμβάνει τις αργομισθίες του σε βάρος της τσέπης των φτωχοποιημένων Ελλήνων.

Δεν θέλω, βέβαια, τον αφορισμό των πάντων, αν δεν ευθύνονται όλοι. Γι’ αυτό και καλώ το Δ.Σ. του ΕΣΡ ν’ απαντήσει κάτω από ποιες συνθήκες απέστειλε την κατάπτυστη επιστολή. Αν συνεδρίασε, η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη ή κάποιοι διαφώνησαν- και ποιοι είναι αυτοί;

Παράλληλα, προτείνω στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής ν’ αποστείλει αυστηρή επιστολή προς το ΕΣΡ, σε μία ύστατη προσπάθεια συνετισμού του. Είναι καλό να συναποσταλεί προς υπενθύμιση και ο ιδρυτικός νόμος που διέπει τη λειτουργία του φορέα. Αλλά και να γίνει η υπόμνηση ότι τα μέλη του ΕΣΡ είναι διορισμένα από Αρχηγούς κομμάτων, στους οποίους, κατά τα φαινόμενα, εξοφλούν γραμμάτια. Ως πότε, όμως; Ως πότε, θα επιβεβαιώνουν ότι είναι «μαϊμού» η ανεξαρτησία τους;»

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...