Απρ   Μάιος 2018   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα222
mod_vvisit_counterΧθές3596
mod_vvisit_counterAll2989993
°F | °C
invalid location provided
Γ. Βαρεμένος : "Για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου χρειάζεται σοβαρός και υπεύθυνος διάλογος"
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 18:20

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον

των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε και πάλι με τον Υπουργό Παιδείας, με τον οποίο, όπως είπε, «είμαστε σε διαρκή επαφή για το θέμα αυτό και μια άτυπη συμφωνία που είχαμε κάνει, είναι ότι δεν πρόκειται να προχωρήσειοποιοσδήποτε σχεδιασμός πριν καταλήξουμε μέσω ενός ευρύτερου διαλόγου. Και ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι στησυνάντηση που είχε με τον ΣύλλογοΑιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, απάντησε ως προς τοαίτημα που του τέθηκε, για την επανίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας».

BAREMENOS 5

«Χρειάζεται μια μελέτη του θέματος σε βάθος», τόνισε ο Γιώργος Βαρεμένος. «Παλεύουμε χρόνια, από τότε που ο κ.Αρβανιτόπουλος, εν μια νυκτί, κατάργησε την αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και το μετέφερε διοικητικάστην Πάτρα,γεγονός που, όπως εκτιμά ο Υπουργός και μου είπε κατά τηνεπικοινωνία μας, δημιουργεί σήμερα ένα νομικό δεδομένο».

«Υπάρχουν σκέψεις», συνέχισε, «για να ξεπεράσουμε το νομικό αυτό δεδομένο που δημιούργησε τοΣχέδιοΑθηνά, ώστε να καταλήξουμε σε μια λύση που ναεξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Τμημάτων του Αγρινίου.Τουπουργείο Παιδείας έχει διάφορες σκέψεις για τη σύνδεση των Τμημάτων, πανεπιστημιακών και άλλων, στον νομό, με έναν τρόπο που να υπηρετεί τηνπαραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Έχει τεθεί και η πρόταση, τα Τμήματα του Αγρινίου να συγκροτήσουν μια Σχολή με δική της Κοσμητεία.Έχουν τεθεί και άλλες προτάσεις, που με υπευθυνότητα αποφεύγω να τις βάλω στον δημόσιο διάλογο μεμονωμένα, διότι ο διάλογος αυτός γίνεται συχνά με έναν ανεύθυνο τρόπο. Πρέπει,ωστόσο, να καταλήξουμε σε κάτι συγκεκριμένο, μέσα από έναν διάλογο που να μην έχει αέναο ορίζοντα.Το είπα και στον Σύλλογο Επιχειρηματιών με αφορμή την ημερίδα που ετοιμάζουν και είχα προσφερθεί ώστενα οργανωθεί συνάντηση μιας αντιπροσωπείας γιατα πολλά θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Η θέση μου είναι ότι ορισμένα πράγματα έπρεπε ως τοπική κοινωνία και ως φορείς της πόλης να τα είχαμε κατοχυρώσει, γιατί, αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα μπορούσε ο καθένας, για συντεχνιακούς ή άλλους λόγους, να θέτει ανά πάσα στιγμή θέμα μεταφοράς των Τμημάτων».

Και ο Γιώργος Βαρεμένος κατέληξε: «Θα έλεγα και το εξής σε ορισμένουςπαράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, που δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον τους για την παραμονή του Πανεπιστημίου: Ας καταλήξουν πρώτα στο σκεπτικό με το οποίο οκ.Αρβανιτόπουλος κατάργησε την αυτονομία του Πανεπιστημίου και, έστω και μετά την κατάργηση, ας έρθουν με μια πρόταση.Χρειάζεται διάλογος ακόμη και μεαυτούς που κατάργησαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση.Το έχω πει ευθέως και στονβουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στο ΠΑΣΟΚ, να έρθει με μιαενιαία θέση.Δεν μπορεί να λέει ότι είναι μαχητικά υπέρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, και ο βουλευτής Αχαϊας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να είναι ο μαχητικότερος όλων υπέρ της κατάργησης των Τμημάτων του Αγρινίου, πιο πολύ και από την ίδια την Πρύτανη…».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...