Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα211
mod_vvisit_counterΧθές4318
mod_vvisit_counterAll3528629
°F | °C
invalid location provided
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 18:05

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε για δεύτερη φορά

με την Επιτροπή Αγώνα κτηνοτρόφων της Λεπενούςπροκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά δήλωσε:«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λεπενού.Η κτηνοτροφία, ένας από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς τομείς της περιοχής, δέχθηκε ένα δυνατό πλήγμα.Δυστυχώς, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την οικονομία, όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρου του νομού. Πλήττονται αλυσιδωτά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που ζουν αποκλειστικά από την αγροτική οικονομία.

Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω το έργο των υπηρεσιών και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι η περιοχή της Λεπενούς έχει μακρά παράδοση στην εκτροφή βοοειδών και γνωρίζω προσωπικά πολλούς οργανωμένους και νόμιμους παραγωγούς.

Όπως μου μετέφεραν οι κτηνοτρόφοι, παλεύουν για ένα δίκαιο στόχο, να μην χαθεί το ζωικό κεφάλαιο της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει το αίτημα για επανέλεγχο των κτηνοτρόφων και προτίθεται να συμβάλλει με ότι μέσο διαθέτει στην διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης προς ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων της Αιτωλοακαρνανίας αφού πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα της περιοχής».