Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα494
mod_vvisit_counterΧθές3010
mod_vvisit_counterAll3069660
°F | °C
invalid location provided
ΝΕΟ – ΝΑΖΙ… ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 19:22


Επιμέλεια: ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ AEJ/IFJ 

Pallas-Mikro-CV-2

Η σύλληψη ενός Γερμανού Αξιωματικού του στρατού, ο οποίος σχεδίαζε την δολοφονία αριστερών πολιτικών και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, εκθέτει τις δραστηριότητες των νεοναζί μέσα στον γερμανικό στρατό. Οι τελευταίες πληροφορίες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο ύποπτος αξιωματικός, ήταν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου φασιστών εντός της Bundeswehr, σε υψηλόβαθμη θέση (αντιτρομοκρατική), και καλύπτετο από τους ανωτέρους του.
Η επίσημη αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας, ήταν χαλαρή με συντονισμό των κατεστημένων ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία ανεπαρκή.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά εγκλήματα του γερμανικού ιμπεριαλισμού στον 20ο αιώνα, και την σημερινή αναβίωση του μιλιταρισμού στη Γερμανία, είναι αξιοσημείωτο το πόση λίγη προσοχή έχει δοθεί σε αυτές τις εξελίξεις. Ο Υπολοχαγός Φράνκο Α. 28 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο στης Βιέννης, όταν προσπάθησε να περάσει ένα κρυμμένο όπλο. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι ο εν λόγω στρατιωτικός είχε διπλή ζωή. Εκτός από την συμμετοχή του στην Bundeswehr ο Φράνκο Α. που δεν μιλάει ούτε λέξη Αραβικά, είχε καταχωρηθεί ως Σύριος πρόσφυγας. Προφανώς είχε σκοπό να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση κάτω από ψευδή στοιχεία. Η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του, αποκάλυψε μια λίστα των πιθανών στόχων, στην οποία περιλαμβάνονταν αριστεροί πολιτικοί, ακτιβιστές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ΗΕΙΙΧΟ MAAS και ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας JOACHIM GAUCK.
Ο Φράνκο Α. δεν λειτουργούσε μόνος του. η αστυνομία ανακάλυψε περίστροφα 3 σε ένα 24 ετών συνεργό του ο οποίο συνελήφθη.
Το Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, ότι μπορεί ο συλληφθείς αξιωματικός, να είναι μέρος ενός ακροδεξιού δικτύου εντός της  Bundeswehr.
Η αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας αποδεικνύει ότι το δίκτυο είναι εκτεταμένο να φθάνει πολύ υψηλά. Ο Υπουργός Άμυνας VONCKER LEYEN  ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ και κάλεσε 100 υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού στο Βερολίνο, για να συζητήσουνε τις επιπτώσεις και τις συνέπειες των συσσωρευμένων υποθέσεων της Bundeswehr.
Είναι πλέον σαφές ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ανώτεροι του Φράνκο Α. ήταν ενήμεροι για τις φασιστικές απόψεις του. Ήδη από το 2014 απόφοιτος με διατριβή στο Γαλλικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο  SAINT – EYR, απορρίφθηκε η διατριβή του με την αιτιολογία ότι δεν ήταν ένα επιστημονικό έργο, αλλά μια «ριζοσπαστική εθνικιστική, ρατσιστική άποψη». Ο Γάλλος Στρατηγός ενημέρωσε τους Γερμανούς συναδέλφους του για τον Φράνκο Α., αλλά η γερμανική στρατιωτική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν ρατσιστής… έτσι αποσιωπήθηκε η υπόθεση και προωθήθηκε η στρατιωτική του σταδιοδρομία.
Οι ναζιστικές απόψεις του Υπολοχαγού ήταν κοινό μυστικό στη γαλλική πόλη της ILLKIRCH, όπου υπηρετούσε σε μια γαλλο – γερμανική μονάδα. Η στρατιωτική αστυνομία ανεκάλυψε αποδείξεις των ακροδεξιών και ρατσιστικών ιδεών στο δωμάτιό του. εκτός από μια σβάστικα λαξευμένη σε ένα τυφέκιο, ανεκάλυψαν τις φωτογραφίες που εξυμνούν το στρατό του Χίτλερ και την ΒΕΡΜΑΧΤ.
Οι ρατσιστικές και αυταρχικές απόψεις και η εξύμνηση της βίας, είναι ευρέως διαδεδομένες στην Bundeswehr, και ενθαρρύνονται ενεργά από την ηγεσία της. η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών μετά τις ανακαλύψεις, διερευνά 275 παρόμοιες ακραίες ναζιστικές περιπτώσεις.
Στο FURSTENBERG στους στρατώνες DONAU – ESCHINGEN, σε μια αίθουσα συσκέψεων βρέθηκε διακοσμημένη με αναμνηστικά από την ΒΕΡΜΑΧΤ.
Η προσπάθεια συγκάλυψης από τον γενικό επιθεωρητή VOLKER  WIEKER, δεναπέδωσε τίποτα και υπάρχει διάχυτα στην στρατιωτική οικογένεια ότι δεν είναι ένα ατομικό φαινόμενο, αλλά μια ευρέως διαδεδομένη συστηματική πραγματικό-τητα. Μια ματιά στα ονόματα των στρατοπέδων είναι αρκετό.
Δύο στρατόπεδα έχουν το όνομα του Στρατηγού  ΡΟΜΕΛ. Τρια άλλα φέρουν τα ονόματα πιλότων μαχητικών. Ένα άλλο έχει το όνομα του HINDENBURG, ο οποίος ως πρόεδρος της Γερμανίας διόρισε τον Χίτλερ ως Καγκελάριο  το 1933. Ήδη από το 2012, υπήρξε ένα ανάλογο σκάνδαλο στον στρατώνα LECLERC, στρατιώτες ανάρτησαν μια σβάστικα 6 μέτρων, κατά την διάρκεια ενός διεθνούς ποδοσφαι-ρικού αγώνα. Η ποινή στους στρατιώτες ήταν μικρά πρόστιμα.
Η μιλιταριστική προπαγάνδα από ιστορικούς, πολιτικούς και ΜΜΕ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των φασιστικών – χιτλερικών παραδόσεων μέσα στον γερμανικό στρατό. Πριν από 4 χρόνια κορυφαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Άμυνας VONDER LEYEN, ανακοίνωσαν ότι η Γερμανία πρέπει να παίξει και πάλι παγκόσμιο πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο. Η Bundeswehr έχει αποστείλει στρατιωτικό προσωπικό στο Αφγανιστάν, μάλιστα και σε άλλες χώρες, φέροντας στην μνήμη μας την εποχή της ΒΕΡΜΑΧΤ.