Ιαν   Φεβρουάριος 2018   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1626
mod_vvisit_counterΧθές2996
mod_vvisit_counterAll2691905
°F | °C
invalid location provided
Στο Αγρίνιο η Συμμαχία
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 18:51

 για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

MPOKAS

Οι άξονες λειτουργίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιου Ζαφείρη.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Βελτίωση περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης μεταποιητικών μονάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Διοργανώθηκε στο πλαίσιο ανακήρυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» και της συγκρότησης του Δικτύου με την επωνυμία «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το Σύνδεσμο Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Tμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Γ. Βιομηχανίας, ο οποίος αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία της συμμαχίας για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα, τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται στην κατεύθυνση εγκαθίδρυση ενός φιλικού κλίματος για τις Μμε, όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, μια διαδικασία που όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να γίνεται με σταθερά βήματα και με επιμονή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας παρουσίασε τους άξονες λειτουργίας της συμμαχίας για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το όλο εγχείρημα είναι μια διαδικασία από κάτω προς τα πάνω και ο λόγος είναι στους παραγωγικούς φορείς».

Ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μπόκας τόνισε την σπουδαιότητα της ημερίδας και της συνεργασίας με όλους τους φορείς ενώ αναφέρθηκε στα ειδικά θέματα που ανοίγουν με τα αντικείμενα των παρουσιάσεων.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, ο Διευθυντής ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοτσώνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Γ. Χρήστου, επιχειρηματίες και στελέχη υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο κόμβος καινοτομίας MANU HUB από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, η ενεργειακή και περιβαλλοντική διάσταση των επικείμενων επενδυτικών σχεδίων για αγρότες από το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΑΑΤ Ευθ. Τσιατούρα και τα κύρια περιβαλλοντικά πρότυπα διαχείρισης για τις ΜμΕ από το μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών Παν. Λυκούδη.

Με το τέλος των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες και αναπτύχθηκε ο προβληματισμός των ΜμΕ σε επίκαιρα θέματα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...