Ιαν   Φεβρουάριος 2018   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1623
mod_vvisit_counterΧθές2996
mod_vvisit_counterAll2691902
°F | °C
invalid location provided
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης
Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 21:13

 της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου,

σχετικά με τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά εντός των ορίων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

MARIA22

 

Το ζήτημα της λειτουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά έφερε με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο, η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφύλλου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, έκανε λόγο για μια έωλη διαδικασία, αφού δεν υπήρξε απαιτούμενη ενημέρωση των φορέων και των πολιτών της περιοχής. Επιπλέον, αναφέρθηκε, στις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης ,οι οποίες μεταβάλλουν τον αρχικό σχεδιασμό της επένδυσης και δεν ωφελούν την τοπική οικονομία, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να διαλευκάνει και να ελέγξει το ζήτημα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, εισαγωγικά , σκιαγράφησε την προσπάθεια του υπουργείου να στραφεί η Ελλάδα προς τις ΑΠΕ και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών επισημαίνοντας, όμως, πως στις συγκεκριμένες μονάδες, που αφορούν την περιοχή του Μεσολογγίου διαφαίνεται μια «περίεργη» διαδρομή όσον αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης και τροποποίησης. Ο υπουργός τόνισε, πως σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλιστεί η σχέση των μονάδων αυτών με την τοπική οικονομία και πρόκρινε την επανασυζήτηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης με δημόσια διαδικασία, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί με το βέλτιστο τρόπο το περιβαλλοντικό και τοπικό συμφέρον.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...