Ιαν   Φεβρουάριος 2018   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1497
mod_vvisit_counterΧθές2996
mod_vvisit_counterAll2691776
°F | °C
invalid location provided
Επίσκεψη στον Βιολογικό Καθαρισμό Πάτρας
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 19:42

 – Σε λειτουργία το Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

BIOLOGIKOS

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενεργεί από το 2014 συστηματικούς περιβαλλοντικούς ελέγχους σε όλους τους Βιολογικούς Καθαρισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ακολουθούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την καλή και σωστή λειτουργία αυτών.

Πλέον, με το Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας, το οποίο καταρτίστηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γίνεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων και των ελέγχων αυτών σε ειδική πλατφόρμα εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, όσον αφορά τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και την αναφορά στοιχείων - δεδομένων με δυνατότητα διαχείρισης και διάχυσης της πληροφορίας.

Πρόκειται για ένα σύστημα πρόληψης, το οποίο λειτουργεί πιλοτικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χάρη στη βούληση των εργαζόμενων της αρμόδιας Διεύθυνσης, προκειμένου να προλαμβάνονται τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται, αλλά και για να ενημερώνονται οι πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης επισκέφτηκε τον Βιολογικό Καθαρισμό Πατρών, ενόψει των έργων συντήρησης που γίνονται αυτή τη περίοδο.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, ενώ συμμετείχαν η προισταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Σπυράκη, η υπεύθυνη του γραφείου ποιότητας νερού ΔΕΥΑΠ Κωνσταντίνα Τυροπάνη, καθώς και το στέλεχος της μονάδας Αποστόλης Παπαδόπουλος.

Ο Βιολογικός Καθαρισμός που έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2001, βρίσκεται σε οικόπεδο 80 στρεμμάτων στα όρια του Δήμου Πατρέων, δίπλα από τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας, ενώ εξυπηρετεί εκτός από την Πάτρα και μεγάλο μέρος από τις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας και Μεσσάτιδας.

Να σημειωθεί πως προσφάτως ο Αντιπεριφερειάρχης, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, είχαν επισκεφθεί και τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Ναυπάκτου και Αιγίου.

Για την καλύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με τις ετήσιες εκθέσεις που εκδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την καλή λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται ως εξής:

Ιστοσελίδα ΠΔΕ (www.pde.gov.gr) à Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας ( http://www.pde.gov.gr/gr/component/k2/itemlist/category/122.html) à Δείτε τον πληροφοριακό χάρτη της ΠΔΕ ( https://www.qgiscloud.com/stpapaz/PDEmap) à Πατήστε επάνω σε όποια πληροφορία χρειάζεστε.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...