Δεκ   Ιανουάριος 2018   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1073
mod_vvisit_counterΧθές3286
mod_vvisit_counterAll2589583
°F | °C
invalid location provided
Απ. Κατσιφάρας από τη Μάλτα:
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 20:53

 Σεβασμός στις αξίες της Ε.Ε.

και ισχυρότερη εμπλοκή των Περιφερειών, για ένα καλύτερο μέλλον!

MALTA

«Η Πολιτική Συνοχής αποτελεί το ισχυρότερο – αυτή τη στιγμή – επενδυτικό εργαλείο της Ε.Ε. για την στήριξη της ανάπτυξης σε όλες τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας για το κοινό καλό, για ένα πιο λαμπρό αύριο!. Αυτό εκφράζει πάγια θέση των αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το παραπάνω επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την παρέμβαση που έκανε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών – Conference of Peripheral Maritime Regions), σχετικά με την Πολιτική Συνοχής και την επόμενη ημέρα του εγχειρήματος της Ε.Ε., σημειώνοντας πως για να υπάρξει καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στις αξίες της ΕΕ και φυσικά, ισχυρότερη εμπλοκή των Περιφερειών.

«Πρέπει να ηγηθούμε αυτού του νέου οράματος που θα κινητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες πάνω στις αρχές και στις αξίες που έχει χτιστεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στις αρχές της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ίσων ευκαιριών. Η στρατηγική μας πρέπει να απαντά στις νέες προκλήσεις και άμεσα θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις, αλλιώς θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε:

«Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Η Πολιτική Συνοχής και οι προτεραιότητες πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα. Ήδη στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των διαρκών αλλαγών και των “απειλών” σε όλη την Ευρώπη, κρίνεται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της Συνοχής και η σταθερότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών σε όρους στρατηγικής και χρηματοδότησης».

Η Συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR γίνεται στο Gozo της Μάλτας και κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα συζητηθούν διάφορα θέματα, όπως μεταξύ άλλων, η Πολιτική Θέση για τις Μακροπεριφέρειες, ο Μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) και Αρτηρίες της Θάλασσας (MoS): Αξιολόγηση και Προοπτικές, Θαλάσσιες Υποθέσεις κ.α.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...