Ιαν   Φεβρουάριος 2018   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα178
mod_vvisit_counterΧθές799
mod_vvisit_counterAll2696047
°F | °C
invalid location provided
Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια Δημιουργικής γραφής
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 22:04

 στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου ο Πρώτος κύκλος των βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων-εργαστηρίων Φεβρουαρίου 2017   με θέμα: «Δημιουργική Γραφή». Συμμετείχαν εκατό περίπου εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία κυρίως του Δήμου Αγρινίου.

Η εμπειρία της δημιουργικής γραφής αποδεικνύει ότι «βελτιώνει κατά πολύ τη γλωσσική, διανοητική και συναισθηματική εξέλιξη του μαθητή» αυξάνει την αυτοπεποίθησή του και κινεί το ενδιαφέρον του για την ελεύθερη έκφραση.

Στόχος των βιωματικών εργαστηριών ήταν αφενός η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με διάφορες τεχνικές και   αφετέρου να γίνει κατανοητό ότι η Δημιουργική γραφή, ως ατομική και ομαδική δραστηριότητα, χρειάζεται ένα δημιουργικό πλαίσιο, ένα δάσκαλο υποκινητή και εμψυχωτή που θα ενθαρρύνει και θα κινητοποιεί τη σχολική τάξη να εκφραστεί .

Τα εργαστήρια διοργάνωσαν, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος και η Δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη. Συμμετείχε ως διδάσκουσα και η προσκεκλημένη από τους διοργανωτές Σχολική Σύμβουλος Δρ. Ιωάννα Αρβανίτη, Επιστημονική Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Διευθύντρια της Παπαστρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγρινίου

Δήμητρα Λουκοπούλου

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...