Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 22:01

 ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΛΦΑ 989

 

Με αφορμή τη συνέντευξη του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την περασμένη Κυριακή, και τον πρόσφατο ανασχηματισμό των «τομεαρχών» της ΝΔ με τοποθέτηση του κ. Κώστα Καραγκούνη στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συζήτησε για θέματα τις επικαιρότητας αλλά και για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη με τη δημοσιογράφο κ. Παπαδάκου στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στο τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα στον κ. Ερντογάν μετά το ναυάγιο των συζητήσεων για το Κυπριακό. Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως είναι αδιανόητο τη σημερινή ημέρα να μιλάμε για εγγυήτριες δυνάμεις, όταν η Κύπρος πλέον αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος. Επίσης επισήμανε, τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία μετά το πραξικόπημα του καλοκαιριού και την πάγια τακτική της Γείτονος να «εξάγει» τα προβλήματα της όταν αντιμετωπίζει έντονα εσωτερικά θέματα. Βέβαια, ο κ. Καραγκούνης δεν έμεινε μόνο σε αυτό το θέμα. Κάνοντας ένα προσωπικό σχόλιο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναρωτήθηκε για την προετοιμασία και τη διαχείριση που γίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και των διπλωματών του, μια που για πρώτη φορά η χώρα αντιμετωπίζει έντονη επιθετικότητα από διαφορετικές πλευρές. Η χώρα έχει συγχρόνως τρία ανοιχτά μέτωπα, το Σκοπιανό, το Αλβανικό και το Τουρκικό. Και τα τρία χαρακτηρίζονται από μια πρωτόγνωρη επιθετικότητα. Ο βουλευτής πρότεινε καλύτερη προετοιμασία από τους αρμοδίους στα ευαίσθητα αυτά θέματα όπως επίσης τάχτηκε υπέρ μιας ευρύτερης συνεργασίας των κομμάτων στην εξωτερική πολιτική.

Η δημοσιογράφος σχολίασε την τοποθέτηση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή για την ανάγκη «επιτάχυνσης» στην εκδίκαση υποθέσεων. Ένα πρόβλημα που κατά γενική ομολογία όλοι οι υπουργοί έχουν πει ότι θα αντιμετωπίσουν. Η κα Παπαδάκου σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος παρέδωσε έργο κατά την άποψη της, δεν αναμόρφωσε τους κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας αλλά ούτε και τον Ποινικό κώδικα θέματα καθαρά της ειδικότητας του. Εκεί επάνω ο Βουλευτής κ. Καραγκούνης μίλησε για την ανάγκη αποσυμφόρησης του συστήματος αλλά και την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλείας. Υποστήριξε το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού- που δοκιμάζεται αυτές τις μέρες λόγω του γεγονότος με την 43χρονη που έκοψε το βραχιόλι και εξαφανίστηκε- τονίζοντας ότι χρήζει βελτιώσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διαχωρισμού των κρατουμένων και τη δημιουργία φυλακών «τύπου Γ» για τους βαριά εγκληματίες όπως έχουν όλα τα Δυτικά Κράτη.

Τόνισε πως η αναμόρφωση των κωδίκων ενώ είναι έτοιμη εδώ και δυο χρόνια δεν έχει προχωρήσει από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα παραπάνω καταργώντας τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που δούλευαν καιρό πάνω στα θέματα αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, αντίθετα με αυτά που υποστήριξε ο Υπουργός, οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί έχουν πολεμηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της Siemens, που ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να πολεμήσει τη ΝΔ, στην πραγματικότητα δεν έχει κάνει τίποτα για να τροποποιήσει τη συμφωνία όπως είχε εξαγγείλει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει εισπράξει ούτε την ήδη συμφωνημένη αποζημίωση. Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Καραγκούνης στην άλλη εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Και εκεί επισήμανε την απραξία της Κυβέρνησης. Τάχτηκε υπέρ μιας πανεθνικής προσπάθειας για να μπορέσει πια η χώρα να διεκδικήσει οργανωμένα και σοβαρά τα χρήματα που της ανήκουν.

H συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις γνωστές «λίστες». Η δημοσιογράφος σημείωσε ότι αρκετά χρήματα έχουν εισπραχτεί από την Κυβέρνηση αλλά ο κύριος Καραγκούνης τόνισε ότι αυτές οι εισπράξεις είναι αποτέλεσμα δουλειάς που ξεκίνησε νωρίτερα, αφορούν υποθέσεις που ωριμάζουν σταδιακά και τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα. Τόνισε δε, ότι στα θέματα λαθρεμπορίας η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα.  

Τέλος ο κ. Καραγκούνης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ήταν αντιπολίτευση ασκούσε πολύ σκληρή κριτική για το ζήτημα των πλειστηριασμών, τώρα νομοθετεί τους αριστερούς πλειστηριασμούς. Μάλιστα έθεσε ένα ερώτημα στον κ. Κοντονή, εάν πρόκειται να νομοθετήσει το ακριβώς επόμενο διάστημα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...