Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα106
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120598
°F | °C
invalid location provided
«Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους»
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016 19:28

- Τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Ενημερωτικές ημερίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer), στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών για το 2016».ALJIXAIMER.jpg2

«’Το Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους’ είναι το κεντρικό μήνυμα των πρωτοβουλιών μας, καθώς οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο τα άτομα που νοσούν, αλλά και για αυτούς που τα φροντίζουν» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, αφού «στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια».

Στην κοινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πολίτες, καθώς και το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, , σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλικού και Ακαρνανίας, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

«H έγνοια μας, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι η κινητήρια δύναμη μας για την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών» ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας συμπληρώνοντας ότι «Εμείς ως Περιφέρεια ανοίγουμε ένα δρόμο. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο δράσης πρόληψης, ενημέρωσης, προαγωγής υγείας για το 2016 και υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση και την προαγωγής της υγείας, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει την επεξεργασία του Σχεδίου μας για το 2017. Επίσης μέσα από το ΕΣΠΑ υλοποιούμε ένα πλέγμα υποδομών για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος ευχαρίστησε τους συνεργαζόμενους φορείς και σημείωσε πως «Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σε ότι αφορά τη νόσο Αλτσχάιμερ, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων, να προσφέρουμε κατανόηση και συμπαράσταση, ενώ παράλληλα να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία».

Στη συνέντευξη τύπου εκτός του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν, ο Περιφερειακό Σύμβουλος και συντονιστής της ημερίδας της Πάτρας Δημήτρης Δριβήλας, ο γραμματέας του Κωνστατοπούλειου Ευγηρείου Πατρών, στους χώρους του οποίου θα γίνει η ημερίδα της Πάτρας, Δημήτρης Μποϊλές, η νευρολόγος-ψυχίατρος και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ Παρασκευή Σακκά, ο πρόεδρος της Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Ελλάδος Κώστας Χρυσανθόπουλος, ο νευρολόγος και πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ» Ιωάννης – Χριστόδουλος Μεταλληνός, και ο κοινωνικός λειτουργός και γενικός γραμματέας του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Το πρόγραμμα των ημερίδων

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων το τριήμερο 8 με 10 Σεπτεμβρίου σε Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο, έχει ως εξής:

  • Π.Ε. Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι): 8 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου (Αιτωλικού 82, Μεσολόγγι)
  • Π.Ε. Ηλείας (Πύργος): 9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» (Τέρμα Ολυμπίων, Πύργος)
  • Π.Ε. Αχαΐας (Πάτρα): 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών (Πην Κωνσταντοπούλου 10, Πάτρα)