Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα95
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120587
°F | °C
invalid location provided
Ενημερωτική δράση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016 22:11

 το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών

YGEIA2

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, η δράση ενημέρωσης των φοιτητών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δράση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού(13η Φεβρουαρίου) και κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εξέταση των φοιτητών με «checkpoint» εντός της Κινητής Μονάδας Υγείας.

Εκατοντάδες φοιτητές ενημερώθηκαν, ενώ διατέθηκε έντυπο υλικό, προφυλακτικά και εξετάστηκαν 47 άτομα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ιατρός – παθολόγος, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ παραβρέθηκαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού είχε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την HIV  λοίμωξη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακολουθώντας πολιτική κοινωνικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης θα συνεχίσει σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να διοργανώνει παρόμοιες δράσεις» επισήμανε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.