Απρ   Μάιος 2020   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1997
mod_vvisit_counterΧθές2738
mod_vvisit_counterAll5773057
°F | °C
invalid location provided
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016 20:10

 

 

 ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΠΑΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-I.F.J.

Pallas-Mikro-CV-2


 

. Τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην τόσο στην Ελλάδα, όσο και από την ΕΕ.

Η προφανής αιτία του προσφυγικού είναι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι προκλήθηκαν αφενός επειδή τα κράτη της περιοχής είναι τεχνητά κατασκευάσματα της εποχής της αποικιοκρατίας με ετερόκλητους πληθυσμούς και αφετέρου, επειδή οι δυτικές δυνάμεις ακόμη και στον 21ο αιώνα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να επιβάλουν εκεί καθεστώτα  της αρεσκείας τους. Χρειάζεται επειγόντως ειρηνική λύση τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, μια από τις παραμέτρους της οποίας θα είναι αναπόφευκτα η ομοσπονδοποίησή τους. Τούτο βέβαια ξεπερνά κατά πολύ τα γεωπολιτικά μεγέθη της Ελλάδας, όχι όμως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οφείλει να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης πρέπει η Ένωση να πιέσει  την Τουρκία, με απειλή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων, ώστε αυτή να τηρήσει τα συμφωνημένα για τον έλεγχο των ανθρώπινων ροών από το έδαφος της προς τα ελληνικά νησιά.

2. Εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στη θλιβερή ιστορία της οικογενειοκρατίας στη χώρα μας, αφού για πρώτη φορά τέκνο πρώην αρχηγού της "Νέας Δημοκρατίας" εκλέγεται στην ίδια θέση. Η οικογενειοκρατία είναι η άλλη όψη του πελατειακού συστήματος, αφού οι γόνοι πολιτικών δυναστειών αναδεικνύονται κατά κανόνα με τη βοήθεια των πελατειακών δικτύων που οικοδόμησαν οι ανιόντες συγγενείς τους. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδία ή οι Φιλιππίνες, ενώ στην Ευρώπη το φαινόμενο είναι σχεδόν άγνωστο. Όσο για τον ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. το μέλλον του δε θα κριθεί από το ποιος είναι αρχηγός της Ν.Δ., αλλά από το αν θα κατορθώσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του οικονομικού εγκλήματος, ης διαφθοράς και της διαπλοκής. Σε όλα αυτά χρειάζονται γρήγορα και αποφασιστικά βήματα.

3. Αύξηση της ξενοφοβίας στην Ελλάδα

Τα αίτια σχετίζονται εμφανώς με την αλματώδη αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών, η οποία όμως δε συνιστά φυσικό φαινόμενο, αλλά απότοκο της μυωπικής πολιτικής του "ατλαντικού τόξου" στον τρίτο κόσμο.

4. Ευρώπη που οραματίστηκαν Καραμανλής και λοιποί ηγέτες

Δεν ξέρω αν οραματίσθηκε ο ένας ή ο άλλος στο παρελθόν και ούτως ή άλλως οι περισσότεροι "ηγέτες" ήταν και είναι απλά οπαδοί των οπαδών τους. Εκείνο που χρειάζεται πάντως σήμερα η ενωμένη Ευρώπη προκειμένου να επιβιώσει είναι περισσότερη αλληλεγγύη, τόσο μεταξύ των κρατών-μελών της όσο και στο εσωτερικό καθενός από αυτά, με αναδιανομή από τους έχοντες προς τους μη-έχοντες.

5. Ευρ. Αριστερά-ΑΚΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι η πέμπτη σε δύναμη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, με 52 μέλη σε σύνολο 751 Ευρωβουλευτών. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Πορτογαλία και την Ισπανία δείχνουν πως κάτι κινείται, αλλά ως την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

6. Ασφαλιστικό-χρεος-αγροτικό

Στο ασφαλιστικό/αγροτικό πρέπει να αναζητηθούν συναινετικές λύσεις, μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τις θιγόμενες κοινωνικές ομάδες, χωρίς δογματισμούς και απαγορευτικά προαπαιτούμενα.  Σε τελική ανάλυση προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε μεταρρύθμισης που στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του κράτους και/ή των ασφαλιστικών ταμείων είναι μια στοιχειώδης  κοινωνική συναίνεση, ώστε οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν τις εισφορές τους. Διαφορετικά οι εισπρακτικοί μηχανισμοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα διαρκώς μεγαλύτερο βουνό από ανείσπρακτες εισφορές. Όσο για το χρέος , πρέπει να διεκδικήσουμε από τους δανειστές να τιμήσουν τις υποσχέσεις τους και να συγκατατεθούν σε μια γενναία αναδιάρθρωση, χωρίς την οποία τα δημόσια οικονομικά και κατ' επέκταση η ελληνική οικονομία στο σύνολό της δεν μπορούν να εισέλθουν σε βιώσιμη τροχιά.

7.Συνεργασίες ή συναίνεση.

Συνεργασίες δεν βλέπω εύκολες στον ορίζοντα ούτε και συναίνεση για όσο διάστημα η αντιπολίτευση περιορίζεται σε εύκολη κριτική χωρίς ουσιαστικές αντιπροτάσεις, προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος που έχουν αυτές. Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώκει τον διάλογο και να πιέζει με τον τρόπο αυτό τα άλλα κόμματα να παίρνουν θέση πάνω στην ουσία των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα διαλόγου, όπως και λιγότερη ανοχή στην κάθε μορφής παραβατικότητα (από τη φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα, π.χ. λαθρεμπόριο καυσίμων, ως την οδική κυκλοφορία κ.ά.) αν θέλουμε κάποια στιγμή η χώρα να σταθεί όρθια.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...