°F | °C
invalid location provided
-Ημερίδα για το Νεανικό Διαβήτη
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 19:44

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο 

«Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη» (ΠΕΑΝΔ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, διοργανώνει στις 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5:30 το απόγευμα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) ενημερωτική ημερίδα, με θέμα:Νεανικός Διαβήτης (Διαβήτης τύπου Ι):

Diabetes-2-2

«Για να ζήσεις καλύτερα, μάθε καλύτερα τον διαβήτη σου»
Ο νεανικός διαβήτης( ή τύπου 1) παρουσιάζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη. Πρόκειται για τον σπανιότερο από τους 2 τύπους (περίπου 10% των διαβητικών) και συνήθως εμφανίζεται στη παιδική ηλικία. Ο νεανικός διαβήτης κατατάσσεται στα αυτοάνοσα νοσήματα και είναι διαφορετικής αιτιολογίας από τον διαβήτη των ενηλίκων ενώ σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρουσιάζει σημαντική αύξηση της συχνότητάς του στην Ε

υρώπη τα τελευταία χρόνια.Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας,«Μικρή ξενάγηση στη Χώρα του Νεανικού Διαβήτη»:
Νείλα Χριστίνα, παιδίατρος. «Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση του ΣΔ τύπου 1»
Κουή Ελένη, MSc., RD. Παιδοδιαιτολόγος.(Ειδική σε θέματα Σακχαρώδους Διαβήτη και Παχυσαρκίας).«ΣΔ τύπου Ι: Ζητήματα ψυχοκοινωνικής προσαρμογής και ποιότητα ζωής για τα παιδιά και τις οικογένειες».
Καραϊβάζογλου Κατερίνα
Παιδοψυχίατρος, Επιστημονικά υπεύθυνη ΕΨΥΠΕΑ

.«Νοσηλευτική προσέγγιση του νεανικού διαβήτη.
Γνωριμία με την ΠΕΑΝΔ.»
Χαλιμούρδα Ισμήνη, ΠΕ Νοσηλεύρια , Msc. «Αντλία Ινσουλίνης | Συσκευές συνεχούς καταγραφής σακχάρου αίματος: Ο δρόμος για την οριστική θεραπεία του διαβήτη τύπου 1»
Κεφαλάς Νικόλαος,
Παιδίατρος | Ενδοκρινολόγος,  
Διαβητολογικό ιατρείο Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ».