Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3084
mod_vvisit_counterΧθές7093
mod_vvisit_counterAll6647557
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΡΕΒΕΖΑ -ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 amfilochia21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

«Ο Αμβρακικός ήταν ανέκαθεν η ανεξάντλητη πηγή πλούτου και ο μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Σήμερα ως λεκάνη απορροής της ευρύτερης περιοχής και λόγω αύξησης των δραστηριοτήτων δέχεται πολλά οργανικά φορτία με αποτέλεσμα τη δημιουργία των ανοξικών μαζών. Οι μάζες αυτές απλώνονται σε όλο τον κόλπο και η έλλειψη οξυγόνου αρχίζει ήδη από τα 10 μέτρα βάθος.

Εξ αιτίας αυτού του φαινομένου οι ιχθυοπληθυσμοί και ιδιαίτερα η γαρίδα που κρατά ακόμη πολύ κόσμο στη θάλασσα και προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, να κυκλοφορούν στα ρηχά και να υπεραλιεύονται με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα και να κινδυνεύουμε να βγούμε όλοι οι ψαράδες του Αμβρακικού στην ΑΝΕΡΓΙΑ.

Η πολιτεία παρότι γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την απορρύπανση και ανανέωση των νερών του κόλπου, ως επίσης για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργιών καθώς μερικοί επιθυμούν να μετεγκατασταθούν εκτός Αμβρακικού από το φόβο νέων μαζικών θανάτων.

Στα πλαίσια αυτά η Ομοσπονδία μας προσπαθώντας να αφυπνίσει την πολιτεία να πάρει μέτρα τώρα ΚΑΛΕΙ όλους τους κατοίκους πέριξ του Αμβρακικού να διαδηλώσουν μαζί μας το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 και ώρα 9.00 π.μ. στην παραλία Πρέβεζας, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Οι ψαράδες θα προσέλθουμε στην παραλία με τα σκάφη μας, για να αποκλείσουμε στη συνέχεια το στενό του Ακτίου-Πρέβεζας.

Καλούμε όλα τα κόμματα, όλο τον κόσμο, καταστηματάρχες, οργανώσεις, φορείς, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ο Αμβρακικός δεν αφορά μόνο τους ψαράδες, αλλά όλους τους κατοίκους της περιοχής, μιας περιοχής που βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικού μαρασμού».   

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...